Gabi Enache: "Avem forţa să ne calificăm la Cupa Mondială"

Ultima actualizare:

    Gabi Enache
Gabi Enache

Fundaşul Gabriel Enache consideră că actuala generaţie de fotbalişti ai echipei naţionale paote ajunge la CM din 2018, la 20 de ani de la ultima participare a României.

Enache, care în 1998 la CM  din Franţa avea doar 8 ani, a declarat pentru News.ro că idolul copilăriei sale a fost fundaşul dreapta Dan Petrescu.

"Sincer nu prea mai ţin minte multe lucruri de la ultimul mondial la care a participat România. Doar aşa, din auzite, eram mic. Ştiu că era o echipă senzaţională, cu o generaţie de excepţie. Idolul meu era Dan Petrescu din generaţia aia, juca incredibil de bine, urca foarte mult şi făcea superioritate în atac. A dat şi gol la acel mondial. Sper să ne calificăm şi noi şi să simt ce înseamnă o Cupă Mondială. Eu cred că şi actuala generaţie are forţa de a se califica, am crescut foarte mult, majoritatea fotbaliştilor joacă la echipe foarte puternice, am evoluat şi în Champions League. Eu cred că avem puterea să ajungem", a afirmat jucătorul stelist.

Gabriel Enache speră ca România să ocupe la finalul preliminariilor primul loc în grupă, singurul care duce la calificarea directă la Cupa Mondială: "De pe locul doi va fi mult mai dificil să ne calificăm, dar trebuie să ne gândim la fiecare meci, că trebuie să batem. Nu cred că trebuie să ne gândim atât de departe deocamdată. Este foarte important acest prim meci, trebuie să începem cu bine pentru a avea un moral foarte bun. Sincer, deocamdată nu ştim mai nimic, ni se vor comunica însă informaţii despre fiecare jucător în parte. Dar e o echipă puternică, majoritatea jucătorilor sunt la echipe de nivel înalt şi trebuie să avem grijă de toţi".

Referitor la noul selecţioner Christoph Daum, Enache a spus că jucătorii din campionatul intern sunt avantajaţi de faptul că acesta este foarte interesat de Liga I, fiind prezent la foarte multe partide. "Sunt plăcut surprins de noul selecţioner, am văzut că a făcut foarte multe schimbări. Mi-a plăcut, este un profesionist şi sper să facă o treabă foarte bună. Faptul că e foarte interesat de campionatul intern cred că este un plus pentru noi, jucătorii din campionatul intern. Domnul Daum a venit la fiecare meci, ne-a urmărit, ceea ce e un lucru benefic. Nu mă simt eu în măsură să vorbesc despre schimbarea conducerii tehnice şi nici despre ce a fost la Campionatul European. Asta a fost, a trecut, important este să vedem ce facem de acum încolo", a mai spus Gabriel Enache.

Partida România – Muntenegru, prima din cadrul preliminariilor CM din 2018, este programată la 4 septembrie, de la ora 21.45, pe Cluj Arena.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net