«Fulgerul» Ronaldo nu mai nimereşte poarta

Ultima actualizare:

    Ronaldo este, la naţională, o umbră a super-jucătorului de la Real Madrid FOTOGRAFII: REUTERS
Ronaldo este, la naţională, o umbră a super-jucătorului de la Real Madrid FOTOGRAFII: REUTERS

Portughezul a expediat 62 de şuturi în 12 meciuri la Campionatele Mondiale, dar a nimerit ţinta doar de două ori.

Cristiano Ronaldo trebuia să fie unul dintre starurile turneului final din Brazilia, dar în afară de tunsoarea în formă de fulger, arătată cu SUA, n-a impresionat cu nimic. Portughezii s-au făcut de râs în frunte cu vedeta lor, iar statistica experţilor dă de pământ cu atacantul lui Real Madrid.

CR7 a tras de el să joace atât împotriva Germaniei, cât şi împotriva SUA, deşi problemele la genunchi nu i-au dat pace deloc. Mai bine stătea însă pe bară, pentru că s-a făcut de râs. Reuşitele sale din partida cu americanii s-au rezumat la o deposedare, o pasă de gol, lui Varela, şi două şuturi la mulţi metri peste poartă.

Toată lumea s-a întrebat unde e Ronaldo cel adevărat şi puţini au găsit răspunsul. Fie că a avut probleme medicale, fie că mingea Brazuca e prea uşoară şi zboară în sus imediat cum o loveşti sau că nu-l ajută echipa, toate sunt până la urmă simple scuze. Ronaldo e doar o umbră, iar la Manaus i s-a întâmplat pentru prima dată după mult timp să fie fluierat de spectatori pentru jocul slab.

Statisticienii au venit şi cu cifrele lor crude, care confirmă ce s-a văzut la televizor. Cu SUA, Ronaldo a atins o singură dată mingea în careul advers, iar la general, lucrurile stau şi mai rău.

În 12 prezenţe la turneele finale de Campionat Mondial, lusitanul a expediat în total 62 de şuturi, dintre care numai două au fost cadrate pe poartă, în Germania 2006, când a şi înscris două goluri. Nici jucătorul n-a ştiut cum să explice forma sa şi a Portugaliei. “Poate că suntem o echipă mediocră! Ar fi o minciună să spunem că arătăm precum o echipă de top. Suntem o echipă foarte limitată, care nu e la nivelul cel mai ridicat. Nu sunt ipocrit, n-am crezut niciodată că putem câştiga acest Mondial, trebuie să ne acceptăm nivelul. Nu vreau să mă scuz vorbind despre problemele mele fizice. Sunt aici, lupt, alerg, încerc să fac tot ce pot”, a spus Ronaldo.

Pleacă acasă dacă Germania şi SUA fac egal

După 0-4 cu Germania, 2-2 cu SUA şi un golaveraj foarte prost, 2-6, Portugalia mai are şanse doar matematice de a se califica în optimi. Dacă nemţii şi americanii fac egal în ultimul meci din grupă, merg împreună mai departe şi îi elimină pe lusitani. Nici un ajutor din partea Germaniei nu le asigură portughezilor calificarea, pentru că trebuie să câştige la minimum patru goluri diferenţă cu Ghana, lucru greu de crezut la forma arătată.

Ce reprezintă modelul tunsorii

Multă lume a asemuit «Z»-ul purtat de Cristiano Ronaldo pe partea dreaptă a capului cu un fulger. Numai că, se pare, explicaţia e alta. Presa portugheză spune că în primăvară atacantul ar fi donat 60.000 de euro pentru operaţia la cap a unui micuţ de doar 10 luni. Operaţia a reuşit, iar modelul din tunsoare e identic cu cicatricea de pe capul copilului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net