Franţa, venim! După 8 ani, ne-am calificat la Campionatul European!

Ultima actualizare:

    ”Tricolorii” se bucură pentru calificarea la Euro
”Tricolorii” se bucură pentru calificarea la Euro

România a învins fără drept de apel în Insulele Feroe, scor 3-0, şi s-a calificat la Campionatul European din 2016 după opt ani de absenţă de la turneele finale.

Eşecul cu Finlanda ne-a arătat o impotenţă care ne-a făcut să ne temem trei zile inutil de pescarii din Feroe. O fi scăzut fotbalul nostru mult în ultimul timp, dar să nu putem trece de aceşti semi-amatori când avem nevoie mai mare încă n-am ajuns. Şi Europa ne aşteaptă să ne batem din nou cu ea!

Dacă ne era frică de ceva în acest meci de la Torshavn era să nu amânăm deschiderea scorului şi să intrăm cumva într-o criză de timp aducătoare de disperare. Din fericirie n-a fost cazul şi am puncat ideal, în chiar minutul 4. Constantin Budescu a pus un lat magic după o lovitură liberă jucată cu o schemă de antrenament şi totul s-a simplificat. În acelaşi minut, ungurii primeau şi ei gol în Grecia, iar prăpastia dintre noi şi ei devenise de netrecut. Tot lui Budescu i-a intrat din întâmplare în gol o centrare şi cu 2-0 la pauză emoţiile erau spulberate. Maxim a făcut 3-0 în final şi calificarea mult dorită, şi care trebuia închisă poate mult mai devreme, a venit în sfârşit. Nu mai contează cum: suntem în Franţa! Către Atena nici nu ne-am mai uitat. Fie că atâta pot, fie că au văzut că noi câştigăm lejer şi nu s-au mai concentrat, dar maghiarii au pierdut cu 4-3 în faţa codaşilor grupei şi nici măcar nu şi-au îndeplinit partea lor de obligaţie.

Iată cum arată clasamentul final al grupei din care a făcut parte România:

1.Irlanda de Nord -  21 puncte

2. România - 20 puncte

3. Ungaria - 16 puncte

4. Finlanda - 14 puncte

5. Insulele Feroe - 6 puncte

6. Grecia - 6 puncte

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net