Război la Cupa Africii! Guineenii au vrut să-i ucidă pe ghanezii care le-au "furat" finala! FOTO

Ultima actualizare:

    Un suporter al Ghanei a fost aproape să-şi piardă un ochi în violenţele declanşate de guineeniFoto: AP
Un suporter al Ghanei a fost aproape să-şi piardă un ochi în violenţele declanşate de guineeniFoto: AP

Ediţia 2015 a Cupei Africii a pornit cu probleme încă de când Maroc a refuzat găzduirea turneului final din cauza virusului Ebola şi Guineea Equatorială a trebuit să accepte competiţia.

Organizată în pripă, cam pe genunchi, competiţia a avut foarte multe lacune, dar cele mai importante s-au văzut la capitolul securitate, adică acolo unde le era cel mai frică africanilor. Dacă până joi, forţele de ordine reuşiseră cu mici excepţii să ţină în frâu incidentele între suporteri, lucrurile au degenerat la semifinala dintre Ghana şi ţara gazdă. Aduşi în primele patru de deciziile revoltătoare ale arbitrilor, iar la turneu doar pentru că Maroc a refuzat să fie gazdă, guineenii ar fi vrut, de ce nu, şi în finală. Ghanezii nu le-au dat însă nicio şansă la Malabo şi au ajuns lejer să conducă cu 3-0. În minutul 83, văzând că favoriţii lor nu mai au nicio şansă să întoarcă rezultatul, fanii din Guineea au luat foc şi dezlănţuit un val de incidente foarte grave.

Partida a fost întreruptă 30 de minute

Aceştia au început să rupă scaune şi să le arunce în teren, dar şi înspre sectorul fanilor ghanezi. Apoi, orbiţi de furie, aceştia au făcut la fel cu orice obiect găsit la îndemână, pietre, sticle de apă şi chiar telefoane mobile. Partida a fost înteruptă pentru 30 de minute, timp în care s-a încercat calmarea spiritelor. După ce acest obiectiv n-a fost atins nici cu gazele lacrimogene, nici cu bâtele jandarmilor, nici cu apa rece ca gheaţa aruncată din elicopter, forţele de ordine au decis evacuarea stadionului. Oficialii partidei au reluat partida doar pentru încă trei minute, după care au fluierat de final şi au consfinţit victoria cu 3-0 a Ghanei. Astfel, duminică, la Bata, finala Cupei Africii se va juca între cele mai bune echipe de pe continentul negru, Ghana şi Coasta de Fildeş.

Se aşteaptă ca măsurile de securitate să fie de această dată dublate, astfel încât turneul să se încheie fără victime omeneşti. Marea problemă a poliţiştilor şi jandarmilor nu va fi însă aici, ci tot la Malabo, unde Guineea Equatorială şi Congo se vor bate pentru locul 3, în finala mică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net