FOTO Aşa se fură în Liga Campionilor

Ultima actualizare:
Lucescu şi Guardiola sunt prieteni de ani buni
Lucescu şi Guardiola sunt prieteni de ani buni

Spray-ul alb folosit de arbitri, ultima invenţie din lumea fotbalului, nu mai e atât de sigur. Linia trasată pe iarbă poate fi „mutată” cu mâna, demonstraţia fiind făcută chiar într-un meci de Liga Campionilor, PSG – Chelsea (1-1).

În meciul contra fostei sale echipe, Chelsea, fundaşul brazilian David Luiz a fost protagonistul unui episod comic. Sud-americanul le-a dat o idee genială celor care vor încerca de-acum înainte să „fure” câţiva centimetri la loviturile libere din preajma careului. Noua tehnologie folosită de arbitri, spray-ul care dispare la un minut după pulverizare, a fost păcălită de ingeniozitatea lui David Luiz.

Brazilianul a aplicat apoi spuma într-un loc aflat la 20 cm în stânga
Brazilianul a aplicat apoi spuma într-un loc aflat la 20 cm în stânga

Astfel, într-un moment în care arbitrul turc al întâlnirii era cu spatele la el, brazilianul s-a aplecat, a luat puţină spumă din semicercul trasat de arbitru, pe care a întins-o puţin mai aproape de poartă. Nici măcar Zlatan Ibrahimovic, cel care se pregătea să execute lovitura liberă, n-a înţeles iniţial intenţia coechipierului său. Probabil că David Luiz a încercat să se revanşeze în acest fel pentru plasamentul greşit la golul marcat de Chelsea. Până la urmă, lovitura liberă a lui „Ibra” a fost ratată, PSG reuşind golul egalizator în repriza secundă, prin Cavani.

Lucescu a "îngheţat-o" pe Bayern


    Lucescu şi Guardiola sunt prieteni de ani buniFoto: Guliver/ GettyImages
Lucescu şi Guardiola sunt prieteni de ani buniFoto: Guliver/ GettyImages

Contra unei echipe care cu câteva zile înainte câştigase în Bundesliga cu 8-0, Mircea Lucescu a abordat o tactică prudentă, axată pe defensivă. Astfel, deşi evolua în deplasare, Bayern München ajunsese la un moment dat la o posesie a mingii de peste 70 la sută. În repriza secundă, Şahtior a beneficiat de o şansă nesperată, aceea de a juca ultima jumătate de oră cu un om în plus (spaniolul Xabi Alonso a fost eliminat după două „galbene”). „Am un singur regret, că nu am reuşit să profităm de superioritatea numerică”, a declarat Lucescu la final, antrenorul român fiind conştient de faptul că jucătorilor săi le-a lipsit curajul pentru a forţa o victorie uriaşă. Până la returul de la München mai sunt trei săptămâni, motiv pentru „Il Luce” să spere în continuare la o calificare miraculoasă. „Între timp vom avea şi noi trei meciuri de campionat”, a spus tehnicianul de 69 de ani. Înaintea meciului de marţi, Mircea Lucescu şi Pep Guardiola, antrenorul lui Bayern, s-au întâlnit la vestiare şi au discutat amical timp de câteva minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net