Şomerii, "salvatori" Ligii I

Ultima actualizare:

    Daniel Niculae a semnat până în vară cu Rapid, fiind de acord să-şi pună iscălitura pe un contract în alb
Daniel Niculae a semnat până în vară cu Rapid, fiind de acord să-şi pună iscălitura pe un contract în alb

Fanii îi vor vedea din returul campionatului pe nou-sosiţii Daniel Niculae, Săpunaru, Tamaş, Ţucudean, Marius Niculae, Grozav şi lista poate continua. Toţi au fost prezentaţi ca nişte eroi pentru echipele lor, dar CV-urile din ultimul timp demonstrează exact opusul.

În această iarnă cluburile din Liga I au fost foarte active. Au plecat multe vedete şi s-au găsit repede înlocuitori. Teoretic ei sunt de aceeaşi valoare, fiindcă realitatea e cu totul alta, iar „Click!” vă prezintă situaţia.

Rapid

Dintr-un lung şir de plecări şi veniri s-au „remarcat” Daniel Niculae şi Cristi Săpunaru. Atacantul a activat ultima dată tot la Rapid, dar din vară era liber de contract şi îşi dorea să joace în străinătate. Ofertele nu au apărut şi în cele din urmă a semnat cu giuleştenii. Ultima partidă a bifat-o în mai 2014. Celălalt idol al galeriei, Cristi Săpunaru, nu a impresionat nici el: nu a mai apărut într-o partidă din aprilie, atunci când echipa sa Elche a pierdut cu Atletico Madrid.

Nici celelalte cluburi nu a fost prea inspirate, „salavatorilor” enumeraţi adăugându-se şi alţii ca Alin Stoica, fosta vedetă în Belgia care a ajuns la Chiajna, sau Pârvulescu, care din eternă rezervă la Steaua a ajuns la Viitorul. Oricum, în general în Liga I sunt la modă jucătorii liberi de contract şi care să nu aibă pretenţii financiare prea mari.

Steaua

Cele mai răsunătoare achiziţii sunt foştii dinamovişti Gabi Tamaş şi George Ţucudean. Primul, fundaş de meserie, a venit de la Watford, liga a doua engleză, ca liber de contract. A jucat ultimul meci în septembrie anul trecut şi de atunci se reface după o accidentare gravă. Al doilea jucător e un atacant sosit tot din divizia secundă din Anglia, de la Charlton. Faţă de Tamaş, el are meciuri în picioare, dar randamentul e dezastruos: două goluri în 23 de meciuri, unul reuşit în august şi altul în octombrie.

Dinamo

Marius Niculae, Gicu Grozav şi Nicolae Grigore sunt vedetele aduse, dintr-o listă mai lungă de transferuri, dar nu sunt nici pe departe de acest statut. Primul a preluat deja banderola de căpitan, e o achiziţie sentimentală, fiind crescut de club, dar din vara trecută nu mai avea echipă, după ce a rupt acordul cu turcii de la Sanliurfaspor. A jucat ultimul meci oficial în mai 2014 când activa în Ucraina. Colegul lui „Săgeată” din atac, Grozav, deţine „recordul” de stat pe tuşă, activând cel mai recent în martie anul trecut. Apoi, a fugit de la Terek Groznîi, se afla în litigiu cu ruşii, şi abia acum a putut fi legitimat de „câini”. Mijlocaşul Nicolae Grigore e un alt „star”, unul care nu a evoluat din octombrie, pe vremea când era în Cipru la Apollon Limassol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net