Fotbaliştii români şi-au luat lumea în cap

Ultima actualizare:

Liga I a fost în această vară destul de cuminte în materie de transferuri, dar cu foarte puţin timp înainte de startul cupelor europene şi al campionatelor interne s-a spart conducta. Din păcate, vorbim de exoduri, nu de importuri, şi pe lângă banii învârtiţi, interesante sunt şi destinaţiile fotbaliştilor.

Alexandru Chipciu este primul care a rupt lanţurile roş-albastre ale lui Gigi Becali şi a semnat pe patru ani cu Anderlecht Bruxelles, vicecampioana Belgiei. Mijlocaşul de 27 de ani a reuşit asta după patru sezoane petrecute la Steaua, în care a câştigat şapte trofee, dintre care trei titluri. Internaţionalul nostru a băgat în buzunarul lui Gigi Becali 3,5 milioane de euro, iar suma poate creşte cu 250.000 de euro dacă Anderlecht se califică în grupele Ligii Campionilor. Pe lângă aceşti bani, patronul roş-albaştrilor economiseşte şi 30.000 de euro pe lună, atât cât era salariul lui Chipciu la Steaua.

„Sunt foarte fericit că voi semna cu Anderlecht, mai sunt câteva detalii de pus la punct, dar ţinta mea este titlul”, a spus jucătorul la aterizarea în capitala Europei. Acesta pleacă cu bune referinţe, fostul său antrenor din Ghencea lăudându-l în presa belgiană. ”Pentru mine este unul dintre cei mai buni mijlocaşi din România. Este un jucător incredibil şi cu toate astea rămâne modest, poate chiar prea modest. Este un băiat timid. Alex e un jucător senzaţional, chiar a revenit mai devreme după accidentare pentru a-şi ajuta echipa. Trece peste orice durere pentru a-şi putea ajuta colegii”, a declarat Reghecampf.

Golgheterul Ligii 1, dorit la Antipozi

În momentul când Chipciu o lua spre Vest, Lucian Goian o apuca spre Est şi nu se oprea decât în îndepărtata Indie. Fundaşul în vârstă de 33 de ani s-a despărţit de CFR Cluj, unde a jucat stagiunea trecută, şi a parcurs drumul bătătorit de Adrian Mutu, semnând cu FC Mumbai un contract valabil un sezon. ”După un sezon frumos la CFR Cluj, încununat cu câştigarea Cupei României, am acceptat o nouă provocare. Las în urmă un grup frumos, cu fotbalişti de calitate şi caractere puternice. Multă baftă în noul sezon, CFR Cluj”, a scris Goian pe contul său de Facebook, după ce a fost prezentat oficial împreună cu portarul brazilian Roberto Volpato Neto.

Nu în ultimul rând, Gabriel Torje a scăpat în sfârşit de coşmarul numit Udinese. După cinci ani în care a adunat doar 21 de partide pentru friulani şi a fost împrumutat de patru ori, mijlocaşul român a fost cedat, de această dată definitiv, cecenilor de la Terek Groznâi, unde va juca alături de Gicu Grozav. Ruşii vor plăti lui Udinese un milion de euro, cinci mai puţin decât a încasat Dinamo de la italieni în 2011. La aceste trei transferuri extravagante se mai poate adăuga şi plecarea de ultimă oră a golgheterului Ligii I în sezonul trecut, Ioan Hora, care are o ofertă tocmai din Australia. De asemenea, nu trebuie să uităm de românii din zonele arabe sau de Răzvan Cociş, de la Chicago Fire.

Becali a vândut şi în Grecia

Gigi Becali e dispus să sacrifice grupele cupelor europene după criteriul că ce-i în mână nu-i minciună. Patronul trece peste promisiunea că nu-şi vinde vedetele decât după preliminarii şi o dezintegrează pe Steaua acum, pentru preţul corect. Astfel, după plecarea lui Chipciu, Becali a acceptat şi oferta de un milion de euro făcută de grecii de la PAOK pentru Varela, iar fundaşul din Capul Verde va pleca la Salonic pe o sumă mai mică cu 500.000 de euro decât cea plătită Vasluiului în 2013. Steaua va primi însă şi un jucător la schimb, fundaşul de 24 de ani, Dimitrios Chatziisaias.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net