Fotbaliştii români atacă titlul mondial

Ultima actualizare:

    «Tricolorii» de la minifotbal, de cinci  ori campioni europeni, joacă în SUA  pentru cel mai râvnit trofeu
«Tricolorii» de la minifotbal, de cinci ori campioni europeni, joacă în SUA pentru cel mai râvnit trofeu

Jucătorii naţionalei de minifotbal vor să facă ce n-au reuşit Hagi şi Popescu împreună cu restul ”Generaţiei de Aur” la Mondialul de 1994, din Statele Unite ale Americii: să câştige trofeul. ”Tricolorii” participă la prima ediţie a turneului final mondial la minifotbal, culmea, tot peste Ocean. De cinci ori campioni europeni, românii sunt printre favoriţi la competiţia care a debutat azi-noapte şi care se va termina la 29 martie.

Românii vor să cucerească America. Fotbaliştii naţionalei de minifotbal sunt decişi să reuşească să cucerească trofeul, la chiar prima ediţie a turneului final mondial. ”Tricolorii” au fost repartizaţi în grupa B, alături de Mexic, India şi Germania, la competiţie participând primele şase locuri clasate la European, plus Brazilia, SUA, Mexic, Canada, India şi Kazakhstan. Vedeta naţionalei este şi jucătorul surpriză adus la lot de antrenorul Tiberiu Lajos: Iulian Apostol.

Campion al României cu Unirea Urziceni, legitimat şi la Steaua şi Rapid, mijlocaşul care a bifat şapte prezenţe la prima reprezentativă de fotbal a decis să-şi încerce norocul şi la minifotbal. ”Mergem în America să câştigăm trofeul”, a fost mesajul de luptă al lui Apostol înainte de plecarea spre State. România a debutat azi-noapte, împotriva Indiei. Prima etapă a grupelor (România – India şi Germania – Mexic) va avea loc în Allen, Texas, apoi Hartman Arena va găzdui, la 22 martie, întâlnirile Germania – India şi România – Mexic, la 23 martie fiind programate jocurile Germania – România şi India – Mexic. Pe lângă meciurile din cadrul Mondialului, sportivii din naţionala de minifotbal mai dispută şi un joc amical, cu echipa Sports 4 Children’s Future Foundation, o şcoală de fotbal condusă de profesorul român Cătălin Şerban.

Lotul României

Portari: Cristian Popa, Bogdan Rădulescu

Jucători de câmp: Nicolae Costândana, Gabriel Tănase, Mircea Popa, Radu Burciu, Alin Iacob, Adrian Călugareanu, Miroslav Nicolin, Iulian Apostol, Toma Vincene, Emilian Chivu, Răzvan Radu, Gabriel Crăciun, Ciprian Ursu.

Burleanu, fost şef  la minifotbal, le-a  înmânat anul trecut  “tricolorilor”  titlul european
Burleanu, fost şef la minifotbal, le-a înmânat anul trecut “tricolorilor” titlul european

Click! spune

Minifotbalul se joacă pe teren de dimensiuni reduse, este o disciplină de amatori, în România fiind legitimaţi peste 30.000 de jucători. La fazele finale ale întrecerilor interne participă 24 de echipe în campionat şi 52 în Cupa României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net