Fotbaliştii de la Astra, lideri pe stomacul gol

Ultima actualizare:

    Alexandru Dandea  şi coechipierii săi joacă  fotbal doar de plăcere  de câteva luniFOTO: Sportpictures.eu
Alexandru Dandea şi coechipierii săi joacă fotbal doar de plăcere de câteva luniFOTO: Sportpictures.eu

Cu ajutorul egalului (1-1) obţinut în deplasare cu CFR Cluj, Astra lui Şumudică se menţine în fruntea clasamentului cel puţin încă o săptămână. Paradoxal, mulţi fotbalişti sunt nevoiţi să joace fără a fi plătiţi.

Doar în România se poate întâmpla ca liderul şi cea mai în formă echipă a campionatului să se afle în colaps din punct de vedere financiar. Bineînţeles, salariile neachitate reprezintă problema cea mai arzătoare, recunoscută chiar de către cei care muncesc gratis pe teren.

„E o situaţie urâtă. Noi suntem pe primul loc şi avem de luat mulţi bani. Sunt multe discuţii de vreo 10 zile despre ce să facem, dacă să continuăm. Jucătorii îşi pot depune oricând memorii”, a spus veteranul Florin Lovin după remiza de la Cluj. Giurgiuvenii simt astfel efectele necalificării în grupele Ligii Europa, competiţie care ar fi asigurat clubului bugetul de salarii pentru cel puţin un an. „Nu suntem toţi în aceeaşi situaţie. Dacă era la fel, probabil că făceam grevă. Unii au de luat bani pe trei luni, alţii pe două, alţii bonusuri”, a completat fostul stelist Lovin. 

„Unii dintre noi trecem prin momente dificile pentru că nu am primit tot ce trebuia. Nu e normal. Ca să câştigi campionatul trebuie să ai toate lucrurile puse la punct”, a confirmat şi Alex Ioniţă. Aşadar, cum majoritatea fotbaliştilor au bagajele făcute, nimeni nu-i poate garanta antrenorului Astrei că va avea pe cine să trimită în teren la următorul meci oficial. Inclusiv Marius Şumudică simte cum îi fuge pământul de sub picioare. „Nu este o atmosferă propice performanţei. Nu mai tragem toţi la aceeaşi căruţă”, a spus tehnicianul giurgiuvenilor.

Şumudică şi-a luat la şuturi echipa

Imprevizibilul Marius Şumudică a făcut o criză de nervi la pauza meciului cu CFR, atunci când ehipa sa era condusă cu 1-0, fiind cât pe ce să-şi accidenteze unul dintre jucători. „Am dat cu picioarele în nişte sticle, ca să-i trezesc. Din greşeală l-am lovit pe Ricky Boldrin”, a explicat Şumudică dupa meci.

Din fericire, nu a fost nimic grav, astfel că jucătorul Astrei a putut juca tot meciul. La finalul partidei, tehnicianul s-a arătat încântat că nu a pierdut. “Mă mulțumește punctul. Am venit să nu pierdem, veneam după o înfrângere, apanaj al unui joc dezlânat, cu Pandurii. Nu meritam să pierdem, dar asta e, se întâmplă. Am jucat fără jumătate de echipă azi, îi felicit. Erau atât de contestați când i-am adus că, vezi doamne, i-am adus de la Chiajna. Vom câștiga cu Botoșani etapa viitoare și vom termina turul pe primul loc. După aceea, vom vedea”, a zis Şumudică la final. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net