Fotbalişti care au picat Bacalaureatul

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi a participat la probele orale ale Bacalaureatului, dar nu a mai venit şi pentru "scris"Foto: arhiva Click!
Mirel Rădoi a participat la probele orale ale Bacalaureatului, dar nu a mai venit şi pentru "scris"Foto: arhiva Click!

De-a lungul timpului au existat mai mulţi fotbalişti care au picat Bacalaureatul, iar lista conţine nume importante. Dănciulescu, Zicu sau Florin Bratu sunt printre cei care au absolvit târziu după ce mai mulţi ani “s-au luptat” să pună mâna pe diplomă.

Sportul şi cartea nu se împacă, formula fiind perfect valabilă pentru mulţi dintre cei care au încântat pe stadioane. La capitolul fotbalişti care au picat Bacalaureatul se încadrează foşti mari jucători ai cluburilor puternice din România.

În 2011, Dănciulescu şi Zicu au mai ratat o sesiune a BAC-ului, aceştia fiind programaţi în toamnă pentru a susţine examenul. Danciu a trecut atunci probele la oral, dar pregătirea cu echipa sa l-a împiedicat să mai ajungă şi la “scris”. De partea cealalaltă, Zicu, care era la ŢSKA Sofia, nu s-a prezentat deloc. În cele din urmă şi-au luat diploma.

Fotbalişti care au picat Bacalaureatul: Florin Bratu, amendă de la club!

În 2012, Florin Bratu era la Gaz Metan, dar a fost implicat într-un scandal cu şefii din cauza unei absenţe nemotivate, dar de fapt Bratone nu dorea să fie trecut la rubrica fotbalişti care au picat Bacalaureatul. “Bratu mi-a dat un telefon zilele trecute, că el îşi dă bacalaureatul. I-am zis: Băiatule, tu trebuia să-l dai cînd era de dat, tu eşti jucător profesionist şi din punctul nostru de vedere nu respecţi regulamentul!”, a spus atunci directorul general al Gazului Metan, Ioan Horoba, care l-a amendat pe jucător cu 25 la sută din salariu. "Mitraliera" şi-a continuat studiile, chiar dacă s-a despărţit de medieşeni.

Fotbalişti care au picat Bacalaureatul: Gângioveanu, exclus din lot

Constantin Gângioveanu a vrut să dea BAC-ul şi a ajuns să se certe cu şefii de la echipa sa de atunci, Universitatea Craiova. A fost ţinut un an pe bară după acel episodm dar e fericit că a luat examenul din prima şi cu o notă foarte bună: 9.06. La polul opus se situează rapidistul Nicolae Vasile. “Ce Bac să iau dacă am fost preocupat doar cu fotbalul? Am avut puţin timp de învăţat şi se pare că nu merge chiar aşa. Am picat la Istorie, exact unde imi era frică. Voi încerca din nou”, a declarat Nicolae Vasile, care a luat 4 la BAC.

La categoria fotbalişti care au picat Bacalaureatul prima dată se numără şi Buleică şi Crăciun, foşti la Universitatea Craiova, care s-au prezentat la toate probele examenului, dar au picat. Primul a luat la "Română" 2,30, iar Cătălin Crăciun avut la cele trei probe scrise, 2,50 la Limba Română, 1,50 la Matematică şi 1,30 la Fizică.

Fotbalişti care au picat Bacalaureatul: Ce au făcut Marica şi Torje

Marica şi Torje, chiar dacă nu au dat examenul la timp, pot fi mândri de performanţele lor. Primul, absolvent al Colegiului Tehnic Traian, profilul matematică-informatică, la frecvenţă redusă, a susţinut examenul la 23 de ani. La “Limba Română” a luat 5,5 la oral şi 6 la scris, iar la opţional, acolo unde a ales Geografia, a primit nota 9,75. Atacantul a absolvit cu media generală de 7,7. Gabi Torje a terminat Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timişoara şi a luat BAC-ul cu 8,19.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net