Fotbal cu pumni şi sânge

Ultima actualizare:

    Sportivii nu ţin cont de nimic  în duelul pentru balonFoto: EPA
Sportivii nu ţin cont de nimic în duelul pentru balonFoto: EPA

În fiecare vară, mii de suporteri din întreaga lume vin în Piaţa Sfintei Cruci, acolo unde echipe de câte 27 de inşi încearcă să înscrie în poarta adversă. Dar, şocant e că au voie să-şi bată rivalii, fiind permise inclusiv procedee de arte marţiale.

„Fotbalul istoric” a apărut de pe vremea Imperiului Roman şi continuă până în ziua de azi, întrecerea având şi unele întreruperi de-a lungul timpului. Ediţia din 2017 s-a terminat de curând şi a fost la fel de spectaculoasă. Mii de persoane doresc să urmărească partidele sportului despre care se spune că e cel mai violent din lume, iar preţul unui bilet depăşeşte şi 50 de euro.


    Sportul este unul extrem  de dur, combatanţii îşi  dau pumni şi picioare
Sportul este unul extrem de dur, combatanţii îşi dau pumni şi picioare

Turneul ce se dispută la Florenţa începe cu patru echipe, ce reprezintă zonele oraşului. Fiecare are 27 de jucători, aspectul lor general fiind de veritabili gladiatori. Duelul durează 50 de minute şi scopul e de a înscrie cât mai multe goluri, poarta fiind latura din spate a terenului advers. Se poate marca cu mâna sau cu piciorul, iar arbitrul e cel care dă startul sau cel care lămureşte situaţia, mai ales când se porneşte o bătaie generală.

simeon stalpnicul png

Jucătorii au voie să-şi placheze adversarii ca la rubgy, să dea cu pumnii, picioarele, coatele şi chiar cu capul în figura rivalului. Formaţiile au culori distincte, alb, roşu, verde şi albastru, anul acesta primii câştigând finala în faţa „roşilor”. Interesant e că după fiecare joc timp de o oră are loc o paradă, unde peste 500 de inşi defilează costumaţi ca-n perioada renascentistă, se ascultă muzică şi se flutură zeci de steaguri, totul transformându-se într-o mare sărbătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net