Florin Gardoş i-a luat faţa lui Chiricheş în Anglia

Ultima actualizare:

    Florin Gardoş a dominat spaţiul aerian din careul celor de la Southampton în victoria cu 1-0 obţinută pe stadionul „Old Trafford”Foto: Gulliver/ GettyImages
Florin Gardoş a dominat spaţiul aerian din careul celor de la Southampton în victoria cu 1-0 obţinută pe stadionul „Old Trafford”Foto: Gulliver/ GettyImages

Deşi pe piaţa de transferuri e în continuare cel mai bine cotat fotbalist român, Vlad Chiricheş pierde teren în favoarea lui Florin Gardoş. Acesta din urmă e într-o formă impresionantă, reuşind prestaţii magnifice contra unor echipe precum Chelsea, Arsenal sau Manchester United.

Într-o perioadă în care încearcă să-şi relanseze cariera printr-un transfer la o altă echipă, Vlad Chiricheş priveşte cu invidie la celălalt fundaş central român care activează în Premier League. Astfel, la finalul săptămânii trecute, în timp ce stoperul lui Tottenham a privit din tribune confruntarea cu Crystal Palace, Florin Gardoş s-a aflat pe teren şi a strălucit contra unui adversar mult mai puternic, Manchester United.

În campionatul Angliei, „diavolii” au cel mai scump lot de jucători (472 de milioane de euro, conform transfermarkt.de), însă acest lucru nu l-a speriat deloc pe Gardoş (26 de ani). Destinul a făcut ca el să înceapă pe banca de rezerve a lui Southampton partida cu United, dar a avut şansa să intre repede în joc, în minutul 21, ca urmare a accidentării unui coechipier. Au urmat 70 de minute în care românul a evoluat fără greşeală, în ciuda faptului că în faţa sa erau fotbalişti Rooney, Van Persie, Di Maria sau Mata. Ca urmare, „sfinţii” au câştigat în deplasare (1-0), aceasta fiind prima victorie a lui Southampton pe „Old Trafford” din 1988 încoace. Culmea, exact anul în care s-a născut Gardoş!

Este cotat la 6 milioane de euro

După triumful de la Manchester, Florin a fost ridicat în slăvi de fanii echipei sale, majoritatea văzându-l pe Gardoş „omul meciului”. „A fost magnific. Ireal”, a punctat unul dintre susţinătorii lui Southampton. De altfel, în numai două săptămâni, Gardoş a avut prestaţii impecabile împotriva a trei super-puteri din Anglia. Mai întâi a pus umărul la un egal cu Chelsea (1-1), jucând ultima jumătate de oră, apoi a fost titular contra lui Arsenal (2-0), după care i-a ţinut la respect pe „diavolii” de la Manchester United. Dacă Gardoş îşi va continua acest parcurs, e posibil ca el să devină în scurt timp cel mai bine cotat fotbalist român. Pe transfermarkt.de, fostul stelist e apreciat acum la 6 milioane de euro, sub Chiricheş (11 milioane), Ştefan Radu (10) şi Maxim (7).

Un gol primit în 303 minute

La Southampton, Florin Gardoş a jucat până acum doar şapte meciuri de campionat, dintre care doar două ca titular, totalizând 303 minute. Atât timp cât Gardoş s-a aflat pe teren, Southampton n-a primit decât un singur gol, în confruntarea cu Crystal Palace de la finalul lunii decembrie. În rest, românul s-a descurcat perfect în partidele cu Newcastle, Swansea, Stoke, Chelsea, Arsenal şi Man. United.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
rugaciune jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net