Flavius Stoican, un singur „câine” printre stelişti

Ultima actualizare:

    Flavius Stoican
Flavius Stoican

FCSB n-are voie să piardă luni la Iaşi, un oraş cu sânge roş-albastru, cu excepţia antrenorului Flavius Stoican.

Lupta pentru titlu dintre FCSB şi CFR Cluj se mută mâine în Copou, acolo unde echipa lui Nicolae Dică se simte ca acasă din punct de vedere al susţinerii. Tehnicianul ieşenilor e însă de altă orientare, alb-roşie.

Cheia meciului e la Flavius Stoican, un dinamovist care a promis că va face tot ce depinde de el pentru a o încurca pe FCSB. Pe hârtie, lucrurile ar trebui să fie simple pentru roş-albaştrii, în condiţiile în care vor întâlni o echipă condamnată la locul şase în play-off şi care a uitat gustul victoriei în Liga I.

Moldovenii au scos un singur egal în ultimele opt partide de campionat, astfel că e greu de crezut că vor pune mari probleme principalei candidate la titlu. Pe lângă diferenţa teoretică de valoare, FCSB-iştii vor avea şi alte atuuri la Iaşi. În primul rând, marea majoritate a spectatorilor de la Iaşi sunt stelişti, astfel că fanii din Copou nu se vor supăra prea tare în cazul unei înfrângeri a favoriţilor.

Mergând mai departe, cei mai importanţi jucători din lotul Iaşiului au sau vor avea sânge roş-albastru. Vorbim aici despre golgheterul Andrei Cristea, consacrat în tricoul Stelei, dar şi despre mijlocaşul albanez Qaka, pe care FCSB l-a transferat pentru sezonul viitor chiar înaintea acestui meci. „Şi ce dacă l-am transferat pe Qaka, ce-ar trebui să facem, să nu mai jucăm la Iaşi?”, a declarat Nicolae Dică.

De asemenea, mulţi dintre oficialii grupării ieşene ar prefera sa FCSB să câştige campionatul în dauna CFR-ului, dar nu şi antrenorul Flavius Stoican, al cărui trecut dinamovist e de notorietate.

În ciuda afinităţii pentru FCSB, gruparea din Iaşi a reuşit trei meciuri foarte bune contra „steliştilor”. Astfel, în sezonul regular, ieşenii au remizat pe Arena Naţională (1-1) şi au câştigat cu 1-0 în Copou. Apoi, în turul play-off-ului, FCSB s-a impus cu mare greutate (1-0), într-un meci dominat de jucătorii lui Stoican şi decis doar de inspiraţia lui Budescu. „I-am întâlnit de trei ori în acest campionat şi am avut meciuri foarte grele”, a recunoscut Nicolae Dică.

În cazul unei victorii cu FCSB, jucătorii Iaşiului vor împărţi în vestiar o sumă considerabilă de bani, aproximativ 20.000 de euro, provenită de la sponsorul echipei. Totuşi, nu-i exclus ca în acest joc al motivării să intre şi rivala la titlu a FCSB-ului, CFR Cluj. „Trebuie să fim noi mai motivaţi decât ei. Noi jucăm pentru câştigarea campionatului, ei doar pentru o primă”, a spus antrenorul Nicolae Dică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net