finala Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Leo MessiFoto: Reuters
Leo MessiFoto: Reuters

Torinezii şi catalanii nu s-au mai întâlnit niciodată în finala Ligii Campionilor. Juventus şi Barcelona sunt singurele echipe care pot face tripla campionat – cupă – Champions League.

Finala Ligii Campionilor va avea loc la data de 6 iunie, ora 21.45, la Berlin, pe arena “Olympiastadion”. Meciul va fi în direct pe Digi Sport. Spaniolii sunt aproape să cucerească laurii de campioni, având patru puncte avans faţă de Real cu doar două etape rămase de jucat. Ei sunt calificaţi şi în finala Cupei Regelui, unde vor întâlni pe Athletic Bilbao.

De asemenea, Juventus e campioană în Italia şi va juca ultimul act al Cupei contra echipei lui Ştefan Radu, Lazio. Ultima dată când s-a întâmplat ca adversarele Ligii să se lupte pentru triplă a fost în 2009 – 2010, când Inter şi Bayern au fost protagonist, iat italienii au câştigat.

Finala Ligii Campionilor: Suarez se întâlneşte cu duşmanii! Pe unul l-a înjurat, pe altul l-a muşcat

Finala Ligii Campionilor va fi şi un duel între vedeta Barcelonei, Suarez, şi rivalii de la Juventus, Evra şi Chiellini. În 2011, la un meci Liverpool - Manchester United, el i-a adus injurii rasiste lui Evra şi a fost suspendat opt meciuri şi amendat. A refuzat să dea mâna cu Evra considerându-se nedreptăţit de sancţiunea primită.

Apoi, conflictul cu italianul Chiellini îl costă neparticiparea la Copa America, din vara acestui an. În 2014, la Campionatul Mondial, Suarez l-a muşcat pe Chiellini şi a fost suspendat patru luni din competiţile intercluburi şi opt meciuri de la echipa naţională.

Barcelona şi Juventus nu s-au întâlnit niciodată în finala Ligii Campionilor. Cele opt meciuri au avut loc în optimi, sferturi sau semifinale europene. Bilanţul este favorabil italienilor: patru victorii, două egaluri, două înfrângeri. Fiecare echipă a reuşit câte două calificări din “dublele” eliminatorii.

Finala Ligii Campionilor: pentru ambele cluburi e a opta finală

Juventus şi Barcelona au ajuns de şapte ori în acest act al competiţiei. Italienii au câştigat de două ori, iar spaniolii de patru. Interesant e că Leo Messi va evolua în premieră într-un joc oficial cu torinezii, el întâlnindu-i până acum într-un amical în 2005.

Juventus a ajuns în finala Ligii Campionilor după 12 ani datorită lui Alvaro Morata, care a marcat în ambele meciuri din duelul cu Real Madrid, 2-1 pe teren propriu, 1-1 în deplasare. “N-am sărbătorit golul și nici nu aveam de gând să fac asta. A fost o senzație ciudată, am avut un sentiment dulce-amar”, a spus el.

Mi-aș fi dorit să marchez împotriva oricărei alte echipe. Aceste două meciuri cu Real au fost foarte complicate pentru mine. Pe această cale vreau să le mulțumesc și fanilor de la Madrid. A fost greu, la fel cum a fost și la Torino însă a trebuit să mă concentrez și să mă gândesc doar la fotbal”, a mai spus acesta. Jucătorul a fost crescut de Real şi vândut vara trecută la Juventus pentru 22 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net