Finala Europa League: “specialista” Sevilla înfruntă surpriza din Ucraina

Ultima actualizare:

    Andaluzienii vor juca din nou în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume deşi au terminat pe locul 7 în La LigaFoto Click!
Andaluzienii vor juca din nou în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume deşi au terminat pe locul 7 în La LigaFoto Click!

Programată la 27 mai, la Varşovia, finala Europa League din acest an propune un duel neaşteptat între echipa iberică FC Sevilla, deţinătoarea la zi a trofeului, şi Dnipro Dnipropetrovsk, formaţia ucraineană care a furnizat în semifinale una dintre marile surprize ale competiţiei.

În penultimul act, FC Sevilla a avut parte o “dublă” mai uşoară decât se aşteptau fanii grupării andaluze. Alb-roşii au câştigat ambele dispute cu Fiorentina, 3-0 şi 2-0, calificându-se fără emoţii în finala Europa League. Mult mai dramatic a foct confruntarea dintre Dnipro şi Napoli. După 1-1 în Italia, ucrainenii au dat lovitura pe teren propriu. Pe o ploaie torenţială, Dnipro a anulat diferenţa de valoare favorabilă napoletanilor, impunându-se cu 1-0.

Finala Europa League: Sevilla vrea să scrie istorie

Pentru FC Sevilla, finala Europa League de la Varşovia are o miză aparte. Dacă vor triumfa, spaniolii vor deveni prima echipă care cucereşte de patru ori acest trofeu, luând în considerare şi defuncta Cupă UEFA. Până în prezent, începând din 1971, doar patru formaţii (Juventus, Inter, Liverpool şi FC Sevilla) au reuşit câte trei succese în a doua competiţie continentală. În ultimul deceniu, FC Sevilla a devenit o “specialistă” a Europa League, având în palmares victoriile din 2006, 2007 şi 2014.

Finala Europa League: Dnipro, la cea mai mare performanţă europeană

Finala Europa League: Dnipro e marea surpriză
Finala Europa League: Dnipro e marea surpriză

De partea cealaltă, finala Europa League propune o surpriză. Dnipro Dnipropetrovsk, a treia echipă a Ucrainei ca valoare după Şahtior şi Dinamo Kiev, s-a strecurat în ultimul act în ciuda faptului că lotul de jucători e unul fără nume mari în fotbalul mondial. Astfel, Dnipro se află la cea mai mare performanţă din istoria clubului, comparabilă doar cu cele două sferturi de finală jucate în Cupa Campionilor în 1985 şi 1990.

Finala Europa League: vom avea şi un român la Varşovia

La 27 mai, la Varşovia, vom avea şi un român în finala Europa League. Este vorba despre Alexandru Vlad (25 de ani), jucătorul plecat de la Pandurii Târgu-Jiu la Dnipro în urmă cu doi ani pentru o sumă record de două milioane de euro. Fotbalistul impresariat de Anamaria Prodan n-a reuşit însă să se impună la gruparea ucraineană. Afectat mult timp şi de o accidentare, Vlad a încălzit banca de rezerve a lui Dnipro, aşa cum s-a întâmplat şi joi seară, în returul semifinalei cu Napoli.

Finala Europa League: câştigătoarea merge direct în Ligă

Pentru prima dată în istorie, finala Europa League oferă câştigătoarei un cadou special. Mai exact, echipa care se va impune va fi primită automat în următoarea ediţie a grupelor Ligii Campionilor. UEFA a introdus această regulă pentru a creşte importanţa şi atractivitatea competiţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net