Fierbem în «oala» a treia a Europei

Ultima actualizare:

    Mihai Pintilii a fost  unul dintre cei mai  slabi jucători în  meciul naţionalei  cu Danemarca
Mihai Pintilii a fost unul dintre cei mai slabi jucători în meciul naţionalei cu Danemarca

Cu calificarea la Mondiale aproape compromisă, tricolorii privesc deja spre următorul turneu final, Euro 2020. Sistemul de calificare s-a complicat după apariţia Ligii Naţiunilor, competiţie oficială care înlocuieşte amicalele.

La finalul actualelor preliminarii, pentru CM 2018, toate cele 55 de reprezentative europene vor fi împărţite în patru ligi pe baza unui coeficient care ia în calcul performanţele din ultimele trei cicluri de calificare. 

Liga Naţiunilor, creată de UEFA pentru a elimina meciurile amicale, va începe în toamna lui 2018, se va încheia în martie 2020 şi va trimite patru formaţii la Europeanul mamut găzduit de 13 state, inclusiv de România. Ca să înţelegem mai bine, să facem o simulare. 

Clasată momentan pe locul 25 în ierarhia mai sus menţionată, naţionala noastră e prima din Liga C şi ar putea fi repartizată, de exemplu, într-o grupă cu Grecia, Bulgaria şi Finlanda. Vom juca meciuri tur-retur cu aceste echipe în perioada septembrie – noiembrie 2018, iar poziţia finală e una care va conta abia la începutul anului 2020. 

Între timp, în 2019 vor avea loc preliminariile clasice pentru Euro 2020, cu 10 grupe din care se califică direct primele două clasate, adică 20 de naţionale. Restul de patru vor fi stabilite de Liga Naţiunilor. Cum? Eliminând calificatele din preliminarii, fiecare divizie (A, B, C şi D) va avea un play-off  cu cele mai bine clasate echipe, pornind în primul rând de la cele patru câştigătoare de grupe. 

Revenind la simulare, dacă România îşi câştigă seria din Liga Naţiunilor, dar ratează calificarea la Euro 2020 din preliminarii, atunci mai are o şansă prin acest play-off. Tot ca exemplu, am putea juca un mini-turneu de calificare (semifinale şi finale) cu celelalte trei câştigătoare de grupe din Liga C, să spunem Slovenia, Serbia şi Norvegia. Din acest play-off de patru, va merge la Euro doar prima clasată

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net