Feyenoord, senzaţia Europei

Ultima actualizare:
Dinamo şi Steaua  jucau mereu cu  tribunele pline
Dinamo şi Steaua jucau mereu cu tribunele pline

Marile forţe tradiţionale ale Europei fotbalistice sunt puse în umbră de parcursul formidabil reuşit de Feyenoord Rotterdam, care şi-a câştigat toate meciurile din acest start de sezon.

S-au scurs deja destule etape din campionatele importante ale Europei pentru a putea stabili care este echipa momentului pe Bătrânul Continent. Strict din punct de vedere al rezultatelor, senzaţia toamnei n-are cum să fie decât Feyenoord Rotterdam. Aflaţi de mulţi ani în umbra duetului Ajax-PSV, alb-roşii s-au dezlănţuit în debutul actualei stagiuni. Astfel, în primele opt runde din Eredivisie, Feyenoord a obţinut tot atâtea victorii. Cele 24 de puncte au fost relizate cu 23 de goluri marcate şi numai două primite, semn că nu e de glumit cu echipa antrenată de fostul internaţional olandez Giovanni Van Bronckhorst (41 de ani). Dacă Feyenoord îşi va continua seria pozitivă, atunci fanii de pe „De Kuip” pot visa cu ochii deschişi la primul titlu în Olanda după o pauză de 18 ani (1998-1999).

Anul 2016 e unul de graţie pentru Feyenoord. Luând în considerare şi meciurile din campionatul trecut, gruparea din Rotterdam a adunat 19 partide consecutive fără înfrângere (16 victorii şi trei egaluri). Practic, ultimul eşec în campionat datează de la 14 februarie, un 1-3 cu Zwolle. Paradoxal, Feyenoord se bucură de asemenea cifre fără să aibă un lot cu nume grele, singurul fotbalist cunoscut fiind veteranul de 36 de ani Dirk Kuyt, aflat pe final de carieră. Pe lângă „bătrânul” Kuyt, în echipa lui Van Bronckhorst strălucesc lupii tineri Kongolo, Vilhena şi Jorgensen. Primii doi sunt deja în aturajul naţionalei Olandei, iar al treilea e un atacant danez cu care ne vom confrunta şi noi în preliminariile CM 2018.

Steaua şi Dinamo au legat 17 victorii


    Dinamo şi Steaua  jucau mereu cu  tribunele plineFoto: Mediafax
Dinamo şi Steaua jucau mereu cu tribunele plineFoto: Mediafax

În acest moment, Feyenoord are 10 succese consecutive în campionatul intern (două în 2015-2016 şi opt în 2016-2017), performanţă rară în istoria fotbalului european. De altfel, există şi un top alcătuit de UEFA, în care echipele româneşti Steaua şi Dinamo se află la loc de cinste, cu câte 17 victorii în sezonul 1988-1989. Ierarhia e dominată de Benfica, portughezii câştigând 29 de partide consecutive în perioada 1971-1973.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net