Fernando Varela suferă de hernie inghinală

Ultima actualizare:

    Varela a purtat banderola de căpitan la Steaua în acest sezonFoto: Mediafax
Varela a purtat banderola de căpitan la Steaua în acest sezonFoto: Mediafax

„Roş-albaştrii” par să-şi fi calculat din nou foarte greşit paşii în această pauză competiţională. Gigi Becali nu i-a adus lui Mirel Rădoi jucători care să-i acopere toate posturile, iar noii transferaţi au ajuns la echipă foarte de târziu. Acest lucru crează încă din start consecinţe foarte grave.

Fără un lot care să permită o rotaţie de cadre suficientă, antrenorul campioanei a trebuit să-i forjeze pe greii echipei în toate competiţiile. Fără timp de odihnă prea mult între sezoane şi cu meciuri la trei zile distanţă în campionat şi preliminariile Ligii Campionilor, unii jucători au capotat deja.

Căpitanul Fernando Varela a ieşit cel mai şifonat, acesta jucând de ceva vreme cu o hernie inghinală pe care a tot amânat s-o opereze. Astfel, fundaşul n-a făcut faţă decât 20 de minute în returul cu Trencin şi nu se ştie cum va evolua în viitor. Cu Tamaş exclus şi cu Papp destul de slab în centru, Rădoi îl va forţa probabil pe jucătorul din Capul Verde şi miercuri, cu Partizan, dar riscă oricând să-l trimită pe acesta pe masa de operaţie de urgenţă.

În plus, Nicuşor Stanciu, cel mai bun om al Stelei în acest start de sezon, a fost suspect de ruptură musculară tot după câteva minute în returul cu Trencin, dar se pare că nu e vorba decât de o întindere. Cum în lipsă de altceva şi el va fi forţat, întinderea se poate transforma uşor într-o ruptură care să-l ţină pe bară câteva luni de zile. Problema o poate rezolva un singur om, Gigi Becali, care trebuie să-i aducă urgent lui Rădoi câteva rezerve de valoare.

Ce înseamnă hernia inghinală

Hernia inghinală reprezintă exteriorizarea ţesutului din interiorul abdomenului şi are loc atunci când anumite părţi ale intestinului ies din abdomen printr-un orificiu numit hiatus. Afecţiunea ţesutului este adesea congenitală, însă la sportivi e cauzată de efort fizic excesiv sau de slăbirea muşchilor şi ţesuturilor conjunctive prin îmbătrânire.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net