Ferma din Islaz e secretul tinereţii lui Piţurcă

Ultima actualizare:

    Tehnicianul arată impecabil la 61 de ani pentru că mănâncă doar alimente bio produse de gospodăria sa secretă din comuna Brăneşti
Tehnicianul arată impecabil la 61 de ani pentru că mănâncă doar alimente bio produse de gospodăria sa secretă din comuna Brăneşti

Victor Piţurcă a făcut zilele trecute o vizită fulger la marginea Bucureştiului pentru a-şi dezvolta o fermă pe care o deţine de peste 10 ani strict pentru consum propriu. Paparazi Click! l-au urmărit pe fostul selecţioner până în satul Islaz, din comuna Brăneşti, şi au descoeprit acolo, în mijlocul unui câmp, un adevărat colţ de rai suspendat în trecut, dar care îi oferă lui „Piţi” un viitor sănătos!

Victor Piţurcă e milionar în euro şi a făcut performanţă în fotbal la cel mai înalt nivel, dar n-a uitat nicio secundă că s-a născut la ţară. Obişnuit să mănânce fructe, legume, ouă şi carne proaspete şi produse pe lânga casa părinţilor, tehnicianul nu bagă nici acum în gură ce găseşte pe rafturile supermarketurilor. Lipsa lui de încredere în industria alimentară costă însă şi l-a îndemnat pe tehnician să ia taurul de coarne. Astfel, în urmă cu aproximativ 10 ani, Piţurcă a cumpărat un teren de câteva mii de metri pătraţi la marginea satului Islaz, dincolo de calea ferată, unde se ajunge pe nişte drumuri desfundate de noroi.

simeon stalpnicul png

Ideea era ca acolo să înfiinţeze o mică fermă care să-l aprovizioneze non-stop cu cele mai sănătoase alimente. Mai întâi a construit o casă, în care locuieşte gratis o familie sărmană, dar serioasă şi cu putere de muncă, care are grijă de tot. Şi e de lucru! Curtea împrejmuită cu un gard de fier e plină de orătănii! Piţurcă are câteva sute de găini, gâşte, raţe, curci, plus doi porci peste suta de kilograme care aşteaptă Ignatul din acest an. Toate sunt hrănite doar cu iarbă şi cereale din localitate, netratate chimic. Apoi, impresionantă este cultura sa de legumele, mai ales că tehnicianul a declarat că-i place să le mănânce crude.

O seră imensă îi garantează lui Piţurcă roşii proaspete şi pe timp de iarnă, iar varza se pregăteşte şi ea de maturitate. Castraveţi se mai găsesc încă pe araci, iar cele câteva zeci de gropi simetrice trădează că tehnicianul a mâncat în această vară de la Islaz şi vinete, ardei, morcovi şi cartofi. „Am indicaţii clare să nu stropesc nimic cu nicio soluţie. Doar le ud şi tai buruienile. Nu contează că unele legume sau fructe mai sunt mâncate de insecte sau se strică. Ce scapă e perfect sănătos. Aproape sălbatic. Şi lui aşa îi plac”, ne dezvăluie nea’ Cornel, îngrijitorul care se ocupă de gospodăria lui Piţurcă împreună cu soţia şi cu fiul lor, Ştefan. Acesta n-a lăsat nimic la întâmplare! Intrarea în curte se face printr-o boltă cu struguri, culeasă deja de oamenii antrenorului, iar de o parte şi de alta cresc meri, peri, pruni, vişini, cireşi şi câţiva gutui. Dintre toţi, doar ultimii sunt încă neculeşi.

Totul e păzit cu străşnicie de doi câini lupi, aduşi tot de Piţurcă de la Bucureşti de când erau pui. Altă pasiune a acestuia! Fostul selecţioner vine rar personal la Islaz. Acum l-am prins pentru că a mers acolo ca să dea indicaţii cu privire la construirea unei noi sere care să-i permită creşterea de legume şi peste iarnă. În rest, cu adusul producţiei de la Brăneşti în capitală se ocupă ginerele său şi alţi câţiva băieţi care fac pe hamalii. Dar tot efortul merită! Asta pentru că e puţin dacă spunem că Piţurcă se ţine bine la 61 de ani! Probabil datorită genei, sportului, dar cu siguranţă şi datorită alimentaţiei sănătoase, acesta arată ca pe vremea când juca fotbal pentru Steaua sau Lens. Nici părul nu i-a albit şi în lumea fotbalului chiar se glumeşte pe seama acestui aspect. Unii spun că Victor Piţurcă a găsit elixirul tinereţii fără bătrâneţe! Poate că stă ascuns chiar în serele din comuna Brăneşti!

«Ne-a minţit că ajută echipa din sat!»


    Consătenii lui  Piţurcă au încercat  să-l atragă pe  acesta şi în zona  fotbalului,  dar au fost  duşi cu vorba
Consătenii lui Piţurcă au încercat să-l atragă pe acesta şi în zona fotbalului, dar au fost duşi cu vorba

Vestea că Victor Piţurcă le-a devenit vecin a făcut repede înconjurul micuţui sat Islaz, iar oamenii au stat geană să-l prindă pe fostul selecţioner în vizită la moşie. Când au reuşit în sfârşit, au încercat să smulgă ceva de la el pentru comunitate, dar a fost imposibil!Victor Piţurcă nu se omoară cu vizitele la Brăneşti, dar vara trecută i se făcuse poftă de nişte prune şi,  cum tocmai rămăsese şomer după rezilierea contractului cu saudiţii, s-a dus să le ia personal. Era ziua, pe la prânz, când sătenii tocmai se răcoreau la crâşma pusă chiar în drumul spre ferma lui Piţurcă. Şi „Satana” n-a mai scăpat!

Când au văzut Mercedesul cu numărul 666 pe uliţa lor, aceştia au sărit şi l-au oprit pentru un pahar de vorbă! „El e băiat bun. A vorbit cu noi şi l-am rugat să ne ajute şi cu echipa de fotbal pe care o avem aici, în Divizia Onoare. A zis că face, că ne trimite mingi, echipamente, tot ce ne trebuie. Aşa a rămas! Nu ne-a trimis nimic. E maxim de zgârcit. Miercuri nu l-am văzut că-i aduceam din nou aminte”, ne-a spus cârciumarul dezamăgit că rămâne singur să se ocupe de ascensiunea spre performanţă a lui FC Islaz. La o masă de lângă şanţ, alţi doi bărbaţi joacă table, altă pasiune din copilăria oltenească a lui Piţurcă. Îi întrebăm dacă s-ar băga la una mică şi cu fostul selecţioner, dar toată lumea e pusă în gardă!

„Pleacă, domnule, păi el e as şi oricum joacă mai mult barbut. N-avem noi bani să jucăm table cu Piţurcă. Pierdem tot satul”, ne spune nervos unul care dă cu doi, deşi are nevoie de un şase ca să fugă!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net