FCSB a uitat de campionat

Ultima actualizare:

    Jucătorii FCSB-ului se vor umple de bani dintr-o nouă competiţieFoto: sportpictures.eu
Jucătorii FCSB-ului se vor umple de bani dintr-o nouă competiţieFoto: sportpictures.eu

Gigi Becali, patronul FCSB, a declarat de nenumărate ori că nu titlul îl interesează, ci calificarea în grupele Ligii Campionilor, de unde vin 20 de milioane de euro. Nimeni nu-i poate contesta aceste calcule cinice, doar că din stagiunea 2018-2019 nu vor mai fi valabile. Doar campioana va mai juca aceste preliminarii şi cu gândul la portughezi, Gigi Becali a uitat de CFR Cluj!

Liga Campionilor este obsesia dintotdeauna a latifundiarului din Pipera! Potul cel mare obţinut din calificările în grupe şi vânzarea ulterioară pe bani buni a celor mai buni jucători fiind singurul său scop în fotbal. Astfel, Gigi Becali a dictat de multe ori sacrificarea meciurilor din Liga 1 care au avut ghinionul să fie programate în preajma marilor confruntări europene.

Câteodată i-a ieşit, alteori nu, iar când a dat-o în bară efectele au fost devastatoare. Acelaşi lucru e pe cale să-l facă patronul şi acum, când e la doar 90 de minute de potul cel mare. Pentru a pregăti turul cu portughezii, FCSB şi-a odihnit jucătorii titulari în meciurile cu CSMS Iaşi şi Astra şi a pierdut patru puncte mari după două egaluri cu scoruri de 1-1. CFR n-a călcat strâmb şi e deja cocoţată pe primul loc fără să-i sufle Alibec şi compania în spate.

Clujenii au deja patru puncte avans

Înaintea returului cu portughezii, FCSB vrea să aplice aceeaşi tactică, menajarea jucătorilor de bază la meciul cu Juventus Colentina, de mâine. „Golofca a fost obosit la Lisabona pentru că a jucat tot meciul cu Chiajna, dar se va odihni sâmbătă. La fel ca şi ceilalţi titulari. Ce dacă mai fac încă un egal? Pot să şi pierd! Care e problema?”, declara patronul sigur pe el imediat după egalul cu Sporting.

Ei bine, problema e că CFR s-ar duce la şase sau chiar şapte puncte distanţă, în cazul unei victorii probabile cu Voluntari, iar diferenţa ar fi deja prea mare după doar şapte etape scurse. Iar efectul se va vedea primăvara viitoare, când din nou play-off-ul nu va fi suficient pentru recuperarea decalajului. Şi drama e că, pentru o iluzorie calificare anul acesta, se sacrifică un mult mai facil culoar al campioanelor anul viitor, de care e absolută nevoie.

Asta pentru că din sezonul 2018-2019 vom avea doar o echipă în Ligă, locul doi urmând să cadă în Liga Europa, din cauza coeficientului de ţară în continuă scădere. Şi n-ar fi de mirare să nu se obţină nici una, nici alta, pentru că Sporting e o echipă capabilă de un egal cu goluri sau chiar de o victorie pe Arena Naţională.

Daniel Opriţa îşi poate nenoroci fosta echipă


    Foto: sportpictures.eu
Foto: sportpictures.eu

Dacă FCSB pare deconectată total de la meciul cu Juventus, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre trupa din Colentina. Iar cel mai motivat dintre toţi e antrenorul Daniel Opriţa, dublu campion cu roş-albaştrii, în 2005 şi 2006.

Tehnicianul în vârstă de 36 de ani, cu peste 100 de jocuri în Ghencea, n-a reuşit decât două egaluri în aceste prime şase etape şi e disperat să obţină prima victorie chiar în faţa FCSB. Juventus e ultima în clasament cu cel mai slab atac, doar trei goluri marcate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net