FCSB e specialista ultimei etape

Ultima actualizare:

    Gnohere a marcat  golul unei victorii  de aur obţinute de  FCSB pe terenul  Astrei Giurgiu
Gnohere a marcat golul unei victorii de aur obţinute de FCSB pe terenul Astrei Giurgiu

Viitorul, FCSB şi Dinamo au toate şanse la titlu, exact în această ordine. Trupa lui Hagi e singura care stă la mâna ei, o victorie cu CFR făcând-o campioană indiferent de celelalte rezultate. FCSB are nevoie de un pas greşit al constănţenilor, iar ei să obţină un punct mai mult cu Craiova. „Câinii” au cele mai puţine opţiuni, titlul ajungând la ei doar dacă o bat pe Astra, iar Viitorul şi FCSB fac egal. Click! vă prezintă cinci cazuri în care titlul a fost decis în ultima etapă.

  • Târgu Mureş, ucisă de retrogradata Oţelul. Ultimul titlu decis în runda de final a fost cel din sezonul 2014-2015, când FCSB a câştigat dramatic în faţa lui ASA Târgu Mureş. Roş-albaştrii erau lideri şi la mâna lor, trei puncte scontate la Iaşi spulberându-le orice emoţie. Ele n-au venit însă, pentru că CSMS s-a ţinut tare, iar jocul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. Ardelenii aveau astfel o şansă imensă, o victorie acasă cu deja retrogradata Oţelul urmând să egaleze FCSB la puncte şi să-i transforme în campioni datorită meciurilor directe. Halucinant pentru toată lumea, gălăţenii au câştigat cu 2-1 şi au oferit titlul lui Gâlcă şi compania. 
  • Urziceni a depăşit-o pe Poli la „fotografie”. Sezonul 2008-2009 a fost şi el unul foarte disputat şi încheiat cu o mare surpriză. Dan Petrescu a câştigat campionatul cu Unirea Urziceni, dar trupa „Bursucului” a suferit până în ultima etapă pentru că Poli Timişoara s-a ţinut scai. În runda cu numărul 34, Brandan şi compania aveau două puncte peste bănăţeni, dar un meci foarte greu acasă, cu Steaua. O înfrângere a Urziceniului coroborată cu un succes al lui Poli la Braşov ducea titlul pe Bega, dar n-a fost să fie! Timişorenii au pierdut cu 1-0 sub Tâmpa, iar egalul ialomiţenilor în faţa lui Stancu şi Kapetanos a direcţionat trofeul spre echipa din Bărăgan.
  • Steaua, coşmarul Rapidului în 2006. Cele două echipe au avut tot timpul o rivalitate dusă spre extrem, dar niciodată suferinţa n-a fost atât de mare ca în primăvara lui 2006. Atunci, trupa lui Olăroiu a reuşit două mari succese în faţa vişiniilor lui Răzvan Lucescu, care dor şi azi! Astfel, după eliminarea din sferturile Cupei UEFA, steliştii s-au impus şi în campionat de o manieră dramatică, în ultima etapă. Rapid avea nevoie ca Vasluiul lui Mircea Rednic să obţină măcar un egal cu Steaua, care coroborată cu o victorie a giuleştenilor la Petroşani să ducă titlul în Grant. N-a fost însă cazul, moldovenii cedând fără mare luptă cu un sec 4-0 şi trofeul a mers în Ghencea.
  • Şi Dinamo a suferit la fel un sezon înainte. Titlul Stelei din 2006 a venit de o manieră identică cu cel din 2005, când trupa din Ştefan cel Mare a fost victimă în ultima etapă. Roş-albaştrii aveau înainte de runda finală un punct peste Dinamo şi un joc acasă, cu Poli Timişoara. „Câinii” jucau la Piteşti şi sperau într-o victorie a lor şi în măcar un egal la partida din Ghencea. A ieşit însă din nou cum au vrut Becali şi compania! Deşi la pauză exista de doi bani speranţă, Poli conducând cu 1-0, totul s-a dus pentru Dinamo în a doua parte când Steaua a întors, câştigând cu 2-1 şi făcând inutil succesul alb-roşilor cu FC Argeş, scor 1-0.
  • Craiova i-a interzis titlul lui FC Naţional. Istoria compensează însă de multe ori catastrofele, „câinii” având în palmares şi trofee câştigate norocos, în ultima etapă. E cazul celui din 2002, când înaintea rundei decisive, FC Naţional avea un punct peste trupa din Ştefan cel Mare şi o victorie la Craiova îi făcea pe bancari campioni. Oltenii lui Gigi Neţoiu au jucat însă pe viaţă şi pe moarte şi au câştigat cu 2-1 în faţa trupei lui Cosmin Olăroiu, trimiţând titlul lui Dinamo, care n-a avut emoţii cu FC Braşov, scor 4-0. Era prima dezamăgire imensă a lui „Oli”, dar nu cea mai mare deoarece pentru el urma să vină patru ani mai târziu „Coşmarul de la Middlesbrough”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net