FCSB cumpără de la Astra şi visează la Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Teixeira a făcut  mereu meciuri bune  contra celor de la  Viitorul, deţinătoarea  titlului de campioanăFOTO: Sportpictures.eu
Teixeira a făcut mereu meciuri bune contra celor de la Viitorul, deţinătoarea titlului de campioanăFOTO: Sportpictures.eu

Junior Morais a semnat din iarnă precontractul cu FCSB şi-n curând va ajunge sub comanda lui Dică. Budescu şi Teixeira sunt ca şi acontaţi, ei urmând a se reîntâlni la trupa bucureşteană cu foştii lor colegi, Enache, Boldrin, De Amorim şi Alibec.

„Roş-albaştrii” au ca obiectiv calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar până acolo vor avea meciuri foarte dificile în preliminarii. Pentru a reuşi să activeze în Champions League, finanţatorul Becali vrea să cumpere cei mai buni jucători din Liga I, unii dintre ei fiind de la fosta campioană Astra. După ce l-a adus de aici pe Gabi Enache în iarna lui 2016, au urmat Fernando Boldrin şi William de Amorim, iar cel mai recent transfer e Denis Alibec. Din câte se pare, Constantin Budescu şi Filipe Teixeira vor ajunge şi ei la acelaşi club şi astfel „colonia Astra” va urca la şapte jucători, interesant fiind că ei acoperă toate compartimentele dintr-o echipă, mai puţin postul de portar. Cu ei speră Becali să treacă de tururile eliminatorii şi să se atingă grupele Ligii Campionilor, de unde se pot câştiga 20 de milioane de euro.

„Eu cred că Budescu şi Teixeira vor ajunge la FCSB, aşa cum va fi şi cu Morais. S-au făcut nişte oferte de nerefuzat, incredibile pentru campionatul României. Nu pot plăti două echipe la un loc ceea ce au primit Budescu şi Teixeira. Aşa am înţeles şi cred că aşa se va întâmpla”, a explicat şi antrenorul Astrei, Marius Şumudică.

simeon stalpnicul png

FCSB s-a clasat pe locul doi în campionat şi astfel va începe meciurile europene din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Aici au de parcurs ruta echipelor non-campioane şi rivalii vor fi extrem de puternici. Pentru a fi cap de serie ar trebui ca Beşiktaş şi Viktoria Plzen să câştige titlul în Turcia, respectiv Cehia. “Ienicerii” sunt la un pas de această performanţă, dar cei de la Plzen nu par a putea depăşi fruntaşa Slavia Praga. În aceste condiţii, rivalii roş-albaştrilor se vor alege dintre echipe ca Dinamo Kiev, Ajax Amsterdam, ŢSKA Moscova, FC Brugges, Viktoria Plzen. “Vom juca împotriva campioanelor, dar cred că de Victoria Plzen sau Dinamo Kiev putem trece. Avem 50 la sută şanse să mergem mai departe după turul trei preliminar”, a spus Gigi Becali. Tragerea la sorţi va avea loc la jumătatea lui iulie.

Nu mai merg la TAS?

Steliştii contestă titlul obţinut de Viitorul, susţinând că ei sunt adevăraţii câştigători fiindcă departajarea ar fi trebuit făcută luând în calcul rezultatele din tot sezonul, nu doar din play-off. Roş-albaştrii doreau să se adreseze la TAS, dar Becali a anunţat că ar putea avea succes la prima întrunire FRF: „Vom avea avocaţi care să le explice celor din Comitetul Executiv de la 26 mai ce se întâmplă cu regulamentul şi ei vor vota. Se poate să nu mai ajungem la TAS şi ca sa fie corectitudine o să-i chemăm şi pe cei de la Viitorul. E 44-44 la puncte, să vedem cine-i campioana. LPF spune că Viitorul, eu spun că noi. Regulamentul nu e ambiguu, dacă era aşa, nu mergeam la TAS, că poate pierdeam. Noi suntem campioni”.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net