FCSB are fundul tăbăcit. E a cincea umilinţă cu cinci luate

Ultima actualizare:

    FCSB a ajuns la o serie impresionantă de înfrângeri dure în cupele europene, Lazio nefiind prima echipă care marchează de atâtea ori în poarta românilorFoto: GettyImages
FCSB a ajuns la o serie impresionantă de înfrângeri dure în cupele europene, Lazio nefiind prima echipă care marchează de atâtea ori în poarta românilorFoto: GettyImages

Roş-albaştrii au visat frumos o săptămână, dar în deplasare n-a fost ca acasă. Lazio s-a ridicat la alt nivel pe Olimpico, a jucat doar în terenul FCSB-ului şi s-a calificat după un 5-1 de poveste. Doar faptul că italienii au dat-o pe călcâie şi distracţie în ultimele 20 de minute a făcut ca scorul să nu ia proporţii mai mari şi nu se poate spune că românii au părăsit competiţia cu fruntea sus. Totuşi, au fundul tăbăcit.

FCSB a oferit o mulţime de momente de glorie pentru fotbalul românesc, dar aşa cum le-am enumerat pe acestea înaintea returului cu Lazio, tot aşa trebuie să povestim şi dezastrele. Şi ele au fost destule în ultimii ani, când românii s-au luat prea arogant la bătaie cu granzii de pe continent şi a ieşit un coşmar. Cel mai rău a fost în sezonul actual în care acest 1-5 luat de la romani nu a fost prima ruşine. Toamna trecută, în play-off-ul Ligii Campionilor, Sporting Lisabona a executat cu acelaşi scor trupa lui Nicolae Dică, chiar pe Arena Naţională. Şi tot după ce se venea din tur cu un scor de calificare, 0-0, obţinut eroic pe Alvalade. Din sezonul 2016-2017 vine altă palmă usturătoare primită de roş-albaştri pe obrazul lor gros. Manchester City a venit şi ea la Bucureşti tot pentru un play-off de Liga Campionilor şi nu avea cum să iasă decât pe dos. 5-0 pentru trupa lui Guardiola, cu Aguero marcând din toate poziţiile şi ratând şi un penalty.

Al doilea 1-5 al sezonului

Din fericire, englezii au lăsat-o mai moale pe Etihad şi nu au mai câştigat decât cu 1-0, ceea ce a însemnat doar un 0-7 la general. Uitându-ne mai înapoi, FCSB a luat-o pe coajă şi în grupe, unde nu a mai pus tot timpul suflet odată ce s-a văzut cu sacii în căruţă şi cu banii luaţi. Astfel, în sezonul 2012-2013 al Ligii Europa, VFB Stuttgart le ardea roş-albaştrilor lui Laurenţiu Reghecampf un 5-1 horror pe Arena Naţională, cu japonezii Sakai şi Okazaki marcând 3 goluri. Pentagonul înfrângerilor la scoruri cu minimum 5 „boabe” luate se încheie pentru FCSB în Israel, mai exact în sezonul 2011-2012. La Haifa, pe malul Mării Mediterane, trupa lui Ilie Stan a luat un încredibil 5-0 de la Maccabi, o echipă de anonimi la care au excelat „staruri” precum Amasha, Katan, Twatha sau Vered. E bine însă măcar că FCSB reuşeşte să oprească tabela la cifra 5, pentru că în unele jocuri chiar se putea mai mult.

Budescu: „Ne-am păcălit cu victoria din tur”

Constantin Budescu a fost unul dintre puţinii români care au mişcat joi seara în înfrângerea cu Lazio, iar mijlocaşul a recunoscut supremaţia italienilor. „Noi când pierdeam mingea ei aveau ocazie de gol. N-am avut nicio şansă. Din păcate am luat din nou cinci goluri, probabil ne-a păcălit un pic şi meciul tur. Am crezut că putem mai mult. Ne-au taxat la prima ocazie şi ne-a fost foarte greu. Am pierdut doar o calificare. Trebuie să ne facem treaba la noi în ţară şi să câştigăm campionatul”, a declarat Budescu.

Meci                        Scor     Sezon              Competiţie                  Fază

M. Haifa – FCSB        5-0       2011-2012       Liga Europa                grupe

FCSB –Stuttgart        1-5       2012-2013       Liga Europa                grupe

FCSB – M. City          0-5       2016-2017       Liga Campionilor        play-off

Lazio – FCSB             5-1       2017-2018       Liga Europa               şaisprezecimi

FCSB – Sporting        1-5       2017-2018       Liga Campionilor        play-off

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net