Fatai, sperietoare pentru Marica

Ultima actualizare:
Taiye Fatai  şi soţia sa
Taiye Fatai şi soţia sa

După ce Kehinde Fatai va deveni român cu acte-n regulă, se preconizează o luptă dură pentru titularizare la naţională între atacantul de 24 de ani al Astrei şi Ciprian Marica, cel care a dus în spate atacul României în ultimii ani.

În sistemul cu un singur vârf împins care-i place atât de mult, selecţionerul Victor Piţurcă se va trezi în curând cu o mare problemă. Deocamdată, tricoul cu numărul 9 al naţionalei are un proprietar indiscutabil în persoana lui Ciprian Marica. Chiar atunci când a avut probleme la echipele de club la care a activat, actualul atacant al turcilor de la Konyaspor s-a revanşat de fiecare dată sub tricolor, cu evoluţii constante şi eficiente. Practic, Marica n-a avut niciodată un rival pe post care să-i dea frisoane şi care să-i pună la îndoială statutul de titular. Mult trâmbiţata naturalizare a nigerianului Kehinde Fatai va schimba însă situaţia.

Meciul cu Grecia va avea loc la 7 septembrie


    Ciprian Marica
Ciprian Marica

Golgheter pur-sânge, africanul Astrei poate fi utilizat cel mai bine de Piţurcă pe poziţia rezervată de obicei lui Ciprian Marica. E greu de crezut că selecţionerul va abdica de la ideile sale tactice pentru a-i include în aceeaşi echipă de start pe Marica şi Fatai, doi atacanţi de gura porţii. O soluţie i-a fost oferită lui Piţi de Ion Marin, antrenorul care l-a adus pe nigerian în România în urmă cu şapte ani. „El e puţin diferit de Marica. Ambii au viteză bună, dar Fatai are o rază de acţiune mai mare. Cred că cel mai bine ar fi să joace al doilea atacant pentru că poate acoperi şi zona din spatele fundaşilor laterali adverşi”, a spus cel poreclit „Săpăligă”. Decizia finală îi va aparţine lui Piţurcă, poate chiar de la meciul cu Grecia de la 7 septembrie, debutul României în preliminariile Euro 2016.

«Tripla» cu Liberec, dedicată fratelui geamăn


    Taiye Fatai  şi soţia sa
Taiye Fatai şi soţia sa

Fatai a ţinut să păstreze mingea cu care a dat cele trei goluri cu Slovan Liberec. „E pentru fratele meu geamăn, care mi-a cerut-o. Golurile sunt tot pentru el”, a spus jucătorul Astrei. Taiye Fatai a venit în România odată cu Kehinde, dar o maladie congenitală la inimă l-a împiedicat să aibă o carieră similară pe terenul de fotbal. În schimb, ambii au avut succes la românce, atât Kehinde cât şi Taiye căsătorindu-se pe plaiuri mioritice. În Nigeria, cei doi Fatai mai au trei fraţi şi o soră.

Se rezolvă săptămâna viitoare?

Ciprian Marica
Ciprian Marica

Conform spuselor lui Fatai, procesul de obţinere a cetăţeniei române e pe ultima sută de metri. Cum actele sunt depuse, nigerianul aşteaptă acum să fie chemat pentru interviu, pentru testele scrise de cultură generală şi, în ultimă instanţă, pentru depunerea jurământului. „Imnul îl ştiu de multă vreme”, a ţinut să precizeze Kehinde.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net