Fără trofeu după 8 ani pentru Mircea Lucescu

Ultima actualizare:
Jucătorii lui Şahtior au avut un sezon cenuşiu
Jucătorii lui Şahtior au avut un sezon cenuşiu

Mircea Lucescu a fost „calul” câştigător la Doneţk, obţinând în cei 11 ani de când stă pe banca Şahtiorului nu mai puţin de 20 de trofee. Sezonul acesta, tehnicianul a rămas cu mâna goală şi trebuie să se mulţumească doar cu un loc doi.

Contextul politic şi mutarea la Kiev i-au luat Şahtiorului din forţă. Titlul a fost pierdut în faţa rivalei Dinamo cu multe etape înainte de final, iar „minerii” au tremurat până în ultima etapă chiar şi pentru locul secund, calificant în Liga Campionilor. După ce şi-au securizat acest obiectiv în faţa celor de la Dnipro Dnipropetrovsk, cei de la Şahtior s-au concetrat pe singurul trofeu pe care îl mai puteau câştiga: Cupa Ucrainei.

În faţa a 50.000 de spectatori ostili, pe Stadionul Olimpic din Kiev, Şahtior i-a fost egal lui Dinamo, 0-0, până în minutul 90. În prelungiri, Lucescu a mai primit un ajutor nesperat, din partea arbitrului, care l-a eliminat pe Rybalka, în minutul 115.

N-a avut însă efect şi s-a trecut la penalty-uri, unde Şahtior s-a dus la 3-1, cu două ratări din partea lui Dinamo. În acest moment, Cupa era a românului. Tot ce trebuia să se mai întâmple era ca Şahtior să transforme una din cele două lovituri rămase sau ca Dinamo să rateze una dintre cele două lovituri ale lor. A ieşit exact pe dos.

Taison şi Rakitskiy au ratat, Husyev şi Yarmolenko au marcat şi la „moarte subită” a câştigat trupa din capitală. Astfel, Lucescu şi Şahtior rămân fără trofeu după opt ani. Ultima şi singura dată când s-a mai întâmplat asta în mandatul românului a fost în sezonul 2006-2007.

Decis să continue în mijlocul războiului


    Jucătorii lui Şahtior au avut un sezon cenuşiuFoto: Guliver/GettyImages
Jucătorii lui Şahtior au avut un sezon cenuşiuFoto: Guliver/GettyImages

Scenariul din ultimul sezon i-ar da oricui impulsuri de plecare, dar Mircea Lucescu rămâne pe baricade. Românul a avut un moment pe finalul sezonului când a declarat că situaţia din Ucraina e inacceptabilă şi că dacă nu se schimbă, el nu mai rămâne, dar i-a trecut repede.

Ahmetov a plusat, iar pistele din Turcia şi Rusia, unde se spunea că este dorit, au fost închise. Lucescu va antrena şi sezonul viitor în ţara măcinată de război.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net