Fabrice Muamba, pe teren, la patru ani după infarct

Ultima actualizare:

    Muamba a renunţat  la fotbalul de performanţă  după incidentul din 2012
Muamba a renunţat la fotbalul de performanţă după incidentul din 2012

Fanii au fost şocaţi după un incident petrecut în Cupa Angliei, în 2012. Fabrice Muamba a suferit un atac de cord pe teren, a fost resuscitat, însă şi-a încheiat cariera. În acest weekend a revenit pe gazon, unde a înscris din penalty şi a oferit o pasă de gol.

În martie 2012, lumea fotbalului a asistat la un moment de groază. Muamba, mijlocaşul lui Bolton, ce avea atunci 24 de ani, a căzut neatins de nimeni în timpul confruntării cu Tottenham şi doctorii au intervenit rapid. Chiar dacă inima i-a cedat pentru 78 de minute, el a fost salvat. Nu a mai evoluat de atunci într-o întâlnire oficială, însă a acceptat oferta de acum a lui Bolton. Într-un eveniment caritabil, desfăşurat pe arena Macron, Fabrice, congolezul care recent a împlinit 28 de ani, a apărut pentru prima dată ca jucător, la patru ani distanţă faţă de episodul care era să-i curme viaţa. A intrat din minutul 33 al disputei ce a pus faţă în faţă fostele glorii ale lui Bolton şi celebrităţi din Anglia. A fost aplaudat la scenă deschisă, a înscris din penalty şi a dat şi o pasă decisivă.

“Mai joc din când în când cu copiii mei şi încerc să fiu în formă pe cât posibil. Acum, am fost foarte bucuros că m-am reîntâlnit cu vechii prieteni şi că i-am văzut din nou fericiţi pe fanii lui Bolton. E pentru prima oară când joc pe un teren mare, unul adevărat de fotbal. Am alergat un pic şi chiar m-am simţit bine fizic”, a spus Muamba. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Orasul Vilnius FOTO getyourguide.com
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net