EURO 2020, în premieră în România?

Ultima actualizare:

    Arena Naţională a fost  inaugurată la 6 septembrie  2011, cu prilejul meciului  România – Franţa (0-0), din  preliminariile Euro 2012
Arena Naţională a fost inaugurată la 6 septembrie 2011, cu prilejul meciului România – Franţa (0-0), din preliminariile Euro 2012

Candidatura României pentru organizarea Euro 2020 are şanse mari de reuşită. Pentru cele 13 locuri disponibile, Arena Naţională concurează cu alte 18 stadioane din Europa.

În această după-amiază, începând cu ora 14.00, Comitetul Executiv al UEFA va anunţa oraşele-gazdă ale turneului final din 2020, un Campionat European care se va desfăşura în premieră în 13 ţări diferite. Ideea revoluţionară a lui Michel Platini a fost îmbrăţişată de Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF lansând în urmă cu ceva timp candidatura Arenei Naţionale. Demersul a fost dus mai departe şi de actualul şef al fotbalului de la noi, Răzvan Burleanu, însă conflictul deschis dintre cei doi riscă să afecteze şi imaginea ţării noastre în ochii celor care vor vota astăzi.Dacă Arena Naţională va fi aleasă de oficialii UEFA, atunci la Bucureşti se vor disputa patru meciuri de la Euro 2020, trei în faza grupelor, plus o optime sau un sfert de finală. Aceasta nu înseamnă că naţionala României va fi direct calificată. În cazul în care vor trece de preliminarii, tricolorii vor avea însă şansa de a juca două meciuri din grupă pe teren propriu.

Semifinalele şi finala se stabilesc separat

Arena  Naţională
Arena Naţională

Din cele 19 oraşe candidate, 12 vor primi de la UEFA „pachetul standard”, cu meciuri în faza grupelor, optimi şi sferturi. Separat, pentru semifinale şi finală nu s-au înscris decât două stadioane, Wembley din Londra şi Allianz Arena din München. Surse din cadrul UEFA spun că nemţii se vor retrage din cursă pentru ca ulterior să primească sprijinul englezilor la organizarea Euro 2024.

Stadioanele candidate, în ordinea capacităţii

Stadioanele candidate
Stadioanele candidate

harta stadioane
harta stadioane

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net