Euro 2020 ne costă peste jumătate de miliard de euro

Ultima actualizare:

    Davor Suker şi  Răzvan Burleanu  au prezentat  logo-ul competiţieiFoto: Dorin Constanda
Davor Suker şi Răzvan Burleanu au prezentat logo-ul competiţieiFoto: Dorin Constanda

S-a lansat cu fast sâmbătă (15 octombrie) logo-ul Capitalei pentru Euro 2020. În Bucureşti se vor disputa patru meciuri din cadrul competiţiei, însă ne vor trebui stadioane, o linie de metrou şi autobuze, toate noi, costurile ridicându-se la peste 600 de milioane de euro.

Europeanul de peste patru ani se va desfăşura în 13 localităţi din toate colţurile continentului. Podurile reprezintă elementele de legătură între urbele gazdă, noi lăudându-ne cu cel de la Basarab. La ceremonia de lansare a logo-ului au participat membrii UEFA, printre care şi fostul fotbalist Davor Suker, cei de la FRF şi reprezentanţii autorităţilor locale.

S-a discutat inclusiv despre dezvoltarea infrastructurii, planul fiind: construirea unei linii de metrou de la Gara de Nord la Aeroportul Henri Coandă, schimbarea parcului auto a transportului public şi reabilitarea a patru stadioane. Concret, în 2020 trebuie să avem un traseu cu 12 staţii noi de metrou, ce vor face ca drumul de la gară la Otopeni să fie parcurs în 25 de minute, lucrarea fiind estimată la 300 de milioane de euro. Apoi, se vor cumpăra 500 de autobuze noi, încă 200 de milioane.

Arenele ce vor intra în reabilitare sunt Arcul de Triumf, Dinamo, Giuleşti şi Ghencea. Vor avea 70.000 de locuri, costul pentru unul singur fiind de 1.500 de euro, adică lucrarea va fi de 105 milioane. În total, ne trebuie peste 600 de milioane de euro pentru a ne lăuda că sunt pe harta turneului final şi că am găzduit trei meciuri din grupe şi unul din 16-imi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net