Este bătaie mai mare la retrogradare decât la titlu!

Ultima actualizare:

    Fotbaliștii de la Viitorul  nu au reușit nici luni  să se descurce în fața  celor de la CFR,  pierzând cu 2-0Foto: Mediafax
Fotbaliștii de la Viitorul nu au reușit nici luni să se descurce în fața celor de la CFR, pierzând cu 2-0Foto: Mediafax

Vremurile când aveam şapte sau opt echipe cu obiectiv au apus. Singura care are pe faţă acest ţel e Steaua, iar Petrolul şi Astra râvnesc şi ele, dar le e frică s-o spună pentru a nu pune o presiune prea mare pe jucătorii lor. Celelalte 15 echipe nu vor decât salvarea.

Federaţia Română de Fotbal a hotărât scăderea numărului de echipe din prima ligă de la 18, la 16, iar asta a aruncat în aer miza salvării de la retrogradare. Cum din cauza sărăciei, cele mai multe echipe aveau oricum acest obiectiv, lucrurile s-au complicat şi mai mult prin decizia de a pica în Liga a II-a şase cluburi. Astfel, totul a devenit o ruletă rusească. Oţelul Galaţi, Pandurii Târgu Jiu, FC Braşov, CSMS Iaşi, Viitorul Voluntari şi CS U Craiova sunt echipele care n-au cunoscut încă gustul victoriei în acest sezon şi par că nici n-au de gând s-o facă prea curând.

11 echipe au ca obiectiv menţinerea în Liga I

Prima echipă are un singur punct şi ocupă ultimul loc, iar celelate cinci au obţinut doar câte două egaluri şi se întind departajate doar de golaveraj până la locul 13. Acestea par şi pe hârtie favoritele la căderea în eşalonul secund, dar nici Concordia, cu trei puncte, Ceahlăul, cu patru puncte, Rapid şi „U” Cluj, cu câte cinci puncte sau Botoşani, cu şase puncte, nu sunt departe. E clar că lupta se va da până la final între 11 echipe care vor fi despărţite de foarte puţine puncte. Deasupra lor există două mici grupuleţe. Primul este format din echipele liniştite şi aparent fără obiectiv, Dinamo, CFR Cluj, Târgu Mureş şi Gaz Metan Mediaş. Al doilea şi cel mai restrâns este format din Steaua, singura echipă cu punctaj maxim după patru etape, plus Petrolul şi Astra, care vor duce probabil o luptă pentru supremaţie doar în trei, cu podiumul stabilit în mod aleator, primăvara viitoare.

Patru antrenori schimbaţi în patru etape 

Morişca Ligii I a tocat rapid câţiva antrenori şi în startul acestui sezon. Nu mai puţin de trei tehnicieni şi-au pierdut locurile de muncă în primle patru etape, din cauza rezultatelor proaste. Primul a fost Marian Rada, în locul căruia a fost pus după înfrângerea cu Steaua, din Cupa Ligii, chiar înainte primei etape, Ionel Ganea. A urmat Ion Barbu, de la Ceahlăul Piatra neamţ, înlocuit cu Florin Marin şi zilele trecute Cornel Ţălnar, demis de la Braşov pentru a-i lăsa locul lui Adrian Szabo. Careul a fost încheiat ieri, când Bogdan Stelea a fost forţat să-şi dea demisia de la Viitorul Voluntari.

Concurenţă mai mare la promovare

Dacă la vârful Ligii I lucrurile par clare, bătaia la promovare va fi însă pe viaţă şi pe moarte. În prima serie a Ligii a II-a, Năvodari, Slobozia, Academica Argeş, fostă Clinceni, şi ASC Bacău îşi doresc promovarea. În Seria a II-a, ACS Poli, Râmnicu Vâlcea, Mioveni, Bihor Oradea şi Metalul Reşiţa se vor bate şi ele pe doar primele două locuri care duc în primul eşalon. După ultimele desfiinţări, Liga a II-a este şi ea mult diluată valoric şi numeric, cu 12 echipe într-o serie şi 11 în cealaltă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net