Eroul Stelei din Norvegia a înviat din morţi

Ultima actualizare:
Lituanianul a scos-o pe Steaua din cel puţin două situaţii-limită
Lituanianul a scos-o pe Steaua din cel puţin două situaţii-limită

La primul meci cu miză din actualul sezon, Steaua a fost salvată de de super-golul lui Iancu. Deşi la un moment dat i s-a pus eticheta de jucător terminat, atacantul de 20 de ani a dovedit că nu şi-a spus încă ultimul cuvânt în fotbal.

La fel ca anul trecut, cu Dinamo Tbilisi în deplasare (tot în preliminariile Ligii!), Gabi Iancu a ieşit la rampă atunci când campioana României era în mare dificultate. Desele derapaje de comportament şi în special escapada din septembrie 2013 (a părăsit fără aprobare cantonamentul naţionalei de tineret), l-au scos însă pe puştiul de 20 de ani de la inima patronului Gigi Becali şi a antrenorului Laurenţiu Reghecampf. Ca pedeapsă, Iancu a fost sărit de la prime timp de mai multe luni,  pierzând inclusiv cei 150.000 de euro promişi fiecărui stelist pentru accesul în grupele Ligii Campionilor.

În vară, campionii au vrut să-l vândă

Puţini mai credeau că atacantul crescut la Academia lui Hagi va putea depăşi un asemenea moment delicat. Mai mult, pierduse primul 11 la Steaua, iar în această vară a fost la un pas să se transfere tocmai în Emiratele Arabe Unite, la formaţia Al-Dhafra, răzgândindu-se în ultima clipă.În căutare de soluţii ofensive, Costel Gâlcă l-a responsabilizat pe rebelul Iancu, reprofilându-l din mijlocaş ofensiv în atacant central şi acordându-i tricoul cu numărul 9 rămas liber după despărţirea de Mihai Costea. Iar lobul perfect din meciul cu Stromsgodset a demonstrat că Iancu are calităţile unui nouar de clasă. „Numărul aduce goluri”, a scris stelistul pe Facebook, celebrându-şi reuşita magnifică.

A costat 500.000 €

Gabi Iancu a fost primul produs important de export al Academiei conduse de Gică Hagi. În decembrie 2012, el a semnat cu Steaua un contract valabil pentru cinci sezoane, patronul Gigi Becali plătind atunci celor de la Viitorul Constanţa jumătate de milion de euro. La gruparea din Ghencea, atacantul de 20 de ani are fixată o clauză de reziliere de 25 de milioane de euro.

Şi Arlauskis s-a născut a doua oară


    Lituanianul a scos-o pe Steaua din cel puţin două situaţii-limităFoto: Răzvan Păsărică
Lituanianul a scos-o pe Steaua din cel puţin două situaţii-limităFoto: Răzvan Păsărică

Golul de generic înscris de Iancu n-ar fi avut acelaşi ecou fără paradele de excepţie ale noului număr 1 din Ghencea, Giedrius Arlauskis. În Norvegia, lituanianul a scos-o pe Steaua din cel puţin două situaţii-limită, dându-le peste nas celor care au crezut că e pierdut ca portar. La fel ca şi Iancu, „Arla” a trecut prin clipe grele în ultimii ani. În patru sezoane la Rubin Kazan, nu jucase mai mult de 10 meciuri ca titular, iar când a făcut-o, a gafat copilăreşte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net