Eric Bicfalvi: "Dacă nu eram fotbalist, deveneam artist"

Ultima actualizare:

    Eric Bicfalvi e şi jucător de echipa naţionalăFoto: GettyImages
Eric Bicfalvi e şi jucător de echipa naţionalăFoto: GettyImages

Internaţionalul Eric Bicfalvi a declarat, într-un interviu pentru FRF TV, că dacă nu ar fi fost fotbalist probabil ar fi devenit artist, el având ca hobby pictura.

"Probabil că aş fi făcut facultatea de arte sau ceva de genul acesta. Şi pictam, eram undeva prin Franţa, undeva pe acolo, şi pictam. Portrete... Chiar nu ştiu. Probabil eram artist", a spus Bicfalvi.

Jucătorul a precizat că ultima dată a pictat în vacanţă. "Când am timp liber sau când sunt puţin supărat sau nervos mă mai destind un pic cu o «mâzgăleală» (râde). Mă bucur că selecţionerul are acest hobby. Probabil că este pasionat, pentru mine este ceva frumos".

Bicfalvi i-a avut ca idoli în copilărie pe Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero şi Francesco Totti. "Pentru mine au contat foarte mult. Ronaldinho şi Ronaldo, brazilianul, au fost fabuloşi. Dar eu tot timpul am fost cu Francesco Totti", a mai spus el.

Mijlocaşul s-a declarat mândru de faptul că a fost convocat la echipa naţională pentru meciul cu Muntenegru, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. "Faptul că vin la echipa naţională este tot timpul, mă repet, o plăcere foarte mare. Sunt mândru de acest lucru şi sper să fie OK pe viitor".

Bicfalvi a menţionat că a trăit partidele de la Campionatul European "ca un suporter nebun": "Eram acasă împreună cu familia, chiar şi pe băiatul meu mic l-am îmbrăcat în echipament. Am stat în faţa televizorului. Ne-am dorit foarte mult calificarea, asta a fost... este un nou început acum şi trebuie să mergem tot timpul spre viitor, nu să ne gândim la trecut".

Eric Bicfalvi îi îndeamnă pe suporteri să fie alături de echipa naţională. "Orice jucător are nevoie de suporteri. Să vină să ne încurajeze, pentru că începem o nouă campanie şi avem nevoie de ei", a spus fotbalistul.

Bicfalvi a precizat că dintre adversarele României în preliminariile Cupei Mondiale (Polonia, Muntenegru, Armenia, Kazahstan şi Danemarca), Polonia şi Danemarca sunt echipe cu jucători importanţi. "Jucători care sunt la echipe puternice din Europa. Am văzut la Campionatul European că Islanda a bătut Anglia. Au fost echipe mici care au practicat un fotbal frumos. Ţine şi de determinare, de ambiţia fiecărei echipe. Buturuga mică poate să răstoarne carul mare. În fotbal orice e posibil!", a adăugat el.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net