Englezii au cheltuit 1,3 miliarde € pe transferuri

Ultima actualizare:

Perioada de transferuri a fost şi de această dată foarte aglomerată, granzii Europei încercând să-şi aducă în curte starurile momentului. Cele mai nebune sume au fost plătite de britanici, dar Juventus a intrat şi ea în această cursă.

Achiziţionarea lui Paul Porgba pentru 105 milioane de euro a transformat-o pe Manchester United în cea mai risipitoare echipă a continentului. După ce adunăm şi sumele plătite pe Mkhitaryan şi Bailly observăm că „Diavolii” se duc spre 200 de milioane de euro cheltuţi în această vară. Cam tot atât a investit şi concitadina sa de la City, cele două echipe care au dominat piaţa transferurilor. Liverpool şi Chelsea au cheltuit în jur de 75 de milioane de euro, Everton, Arsenal, West Ham şi Laicester, câte aproximativ 50 de milioane de euro, iar Tottenham, Bournemouth şi Swansea câte 35. Cu celelalte competitoare, suma totală pentru Premier League ajunge la 1,3 miliarde de euro.

Italienii au fost şi în acest sezon foarte săraci, doar lui Juventus dându-i mâna să spargă ceva bani. Din cei 105 milioane de euro luaţi pe Pogba au rupt 90 de milioane pentru achiziţionarea lui Higuain de la Napoli, al doilea cel mai scump transfer al verii.  Spaniolii au fost şi ei destul de cuminţi, Real, Atletico şi Barcelona cumpărând pe maximum 35 de milioane de euro. Astfel, merită amintite doar venirile lui Andre Gomes, Umtiti şi Digne, pe Camp Nou, ale lui Gameiro, Gaitan şi Vrsaljko, pe Calderon, şi repatrierea lui Morata, pe Bernabeu.

În Franţa, PSG n-are concurenţă şi a cheltuit şi în această vară 75 de milioane de euro pe Krychowiak, Jese, Lo Celso şi Meunier. În Germania continuă lupta în doi, Borusia Dortmund câştigând totuşi lupta cu Bayern. Bavarezii au plătit câte 35 de milioane de euro pe Hummels şi Renato Sanchez, iar albinele 110 milioane de euro pe Schurrle, Gotze, Dembele, Rode, Guerreiro, Bartra, Mor şi Merino. În aceste condiţii, să înceapă show-ul!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net