"Elevul" Rădoi, scos la tablă de "profesorul" Marin

Ultima actualizare:

Teoretic, Steaua lui Mirel Rădoi porneşte cu prima şansă în confruntarea din această seară de pe Bega. Comparativ cu lipsa de experienţă a tehnicianului stelist, timişorenii au însă avantajul unui antrenor trecut prin multe, Florin Marin.

Rămasă în afara cupelor europene, Steaua se va concentra de-acum înainte în primul rând pe campionat şi pe recuperarea punctelor care o despart de liderul Astra. La Timişoara, roş-albaştrii n-au avut niciodată meciuri uşoare, indiferent dacă adversarul a fost vechea Politehnica sau actuala ACS Poli. Dincolo de miza punctelor puse în joc, partida de astăzi stă sub semnul unei bătălii inedite, între doi antrenori aflaţi la poluri opuse. Astfel, dacă Mirel Rădoi (34 de ani) deţine titlul neoficial de cel mai tânăr antrenor din prima ligă, pe banca cealaltă va sta cel mai experimentat tehnician al momentului în Liga I. La 62 de ani, Florin Marin a venit recent la Timişoara, echipă pe care a reuşit s-o trezească din pumni, ACS Poli obţinând două victorii cu „Flocea” la cârmă, una în campionat şi alta în Cupa Ligii. Diferenţa de 28 de ani între „profesorul” Marin şi „elevul” Rădoi e vizibilă şi în CV-ul celor doi. Astfel, dacă stelistul e la primul mandat de antrenor, Florin Marin e la a 23-a încercare, începând din 1992, an în care Mirel Rădoi avea 11 primăveri şi era junior la Drobeta-Turnu Severin.


    Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

«Flocea», coşmar pentru stelişti

Florin Marin
Florin Marin

Bineînţeles, în lunga sa carieră, Florin Marin a întâlnit de multe ori ca antrenor Steaua, echipă la care a evoluat ani buni ca jucător, în perioada 1976-1984. Meciul de astăzi va fi a 24-a întâlnire între „Flocea” şi Steaua, bilanţul de până acum fiind favorabil roş-albaştrilor (9 victorii, 8 egaluri şi 6 înfrângeri). Totuşi, în ultimele două episoade contra Stelei, consemnate în stagiunea precedentă, Florin Marin a bătut-o pe actuala campioană chiar la ea acasă cu echipe mici precum Ceahlăul (1-0) şi Oţelul (2-1).

Cei mai tineri antrenori din Liga I

1. Mirel Rădoi (Steaua)    34 de ani

2. Edi Iordănescu (Pandurii)    37 de ani

3. Flavius Stoican (Voluntari)    38 de ani

Cei mai vârstnici antrenori

1. Florin Marin (Timişoara)    62 de ani

2. Cornel Ţălnar (Chiajna)    58 de ani

3. Nicolo Napoli (Iaşi)    53 de ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net