"Elefanţii" au un portar-minune

Ultima actualizare:

    Boubacar Barry a apărat mai întâi şutul tras de portarul advers...Foto: AP
Boubacar Barry a apărat mai întâi şutul tras de portarul advers...Foto: AP

Veteranul portar al „elefanţilor” (35 de ani) a avut o prestaţie eroică pe parcursul loviturilor de departajare în finala cu Ghana. Pe lângă paradele sale, Barry a marcat şi golul cu care Coasta de Fildeş a cucerit Africa.

...apoi a înscris cu sânge rece, aducând Coastei de Fildeş trofeul Cupei Africii
...apoi a înscris cu sânge rece, aducând Coastei de Fildeş trofeul Cupei Africii

În absenţa legendarului Didier Drogba, ivorienii şi-au descoperit un nou idol în persoana lui Boubacar Barry, un portar aflat pe final de carieră. Contestat de conaţionali pentru evoluţiile slabe din ultimii ani, Barry şi-a luat o revanşă de poveste la Cupa Africii 2015. Rezervă până în finală, portarul echipei belgiene Lokeren a profitat de accidentarea titularului Gbohouo şi a adus ţării sale al doilea titlu continental din istorie, după cel din 1992.

Finala cu Ghana a fost una urâtă (0-0 după 120 de minute), salvată însă de dramatismul penalty-urilor de departajare. „Elefanţii” au pornit cu stângul, ratând de două ori, moment în care şi-a intrat în rol Barry. Mai întâi a apărat o lovitură a ghanezilor, după care a influenţat o altă ratare a adversarilor. Apoi, cum jucătorii celor două echipe au marcat la foc automat, a venit şi rândul portarilor să se prezinte la punctul cu var, la scorul de 8-8. Ghanezul Razak a tras primul, dar n-a rezistat presiunii, şutul său fiind scos de Barry. A urmat clipa de glorie a portarului Coastei de Fildeş, care a înscris cu sânge rece, ca un atacant veritabil, devenind peste noapte erou naţional. „Am fost criticat, dar am mers mai departe şi am muncit pentru echipă. Dedic victoria mamei mele, care a suferit enorm văzând că nu joc titular”, a spus la final Boubacar Barry, aflat poate la ultimul meci în tricoul naţionalei.

Gervinho şi Gyan au fugit de penalty-uri

Gervinho nici nu s-a putut uita la penalty-uri
Gervinho nici nu s-a putut uita la penalty-uri

În ultimul minut al prelungirilor, Coasta de Fildeş şi Ghana au efectuat două schimbări şocante, de pe teren fiind scoase vedetele Gervinho, respectiv Gyan. Motivul e halucinant, ambii solicitând expres acest lucru pentru a sta departe de loteria penalty-urilor. Ivorianul Gervinho ratase lovitura decisivă în finala pierdută din 2012, iar acum nici măcar n-a avut puterea să-i privească pe colegi, ascunzându-se în spatele băncii de rezerve. Ghanezul Gyan i-a promis mamei că nu va mai bate penalty-uri pentru ţara sa după „coşmarul” de la CM din 2010. Atunci, Ghana se putea califica în semifinale dacă Gyan ar fi marcat de la 11 metri în ultimul minut cu Uruguay.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net