El e omul care aduce dezastrul

Ultima actualizare:

    Vasile Maftei  a jucat sezonul  trecut la Concordia  Chiajna şi spera ca  în acest an să joace în cupele europene
Vasile Maftei a jucat sezonul trecut la Concordia Chiajna şi spera ca în acest an să joace în cupele europene

”După el, potopul”! Zicala i se potriveşte de minune fundaşului Vasile Maftei, plecat de la ASA Târgu-Mureş la FC Voluntari, fără ca măcar să apuce să joace un meci în tricoul vicecampioanei. ASA nu este singura echipă ”în picaj” pe care Maftei o bifează în carieră. Din contră! Parcă odată cu Maftei vine şi apocalipsa la clubul care-l angajează.

Ajuns la 34 de ani, Vasile Maftei încă mai poate să joace la nivelul primei ligi. Tocmai de aceea, după sezonul trecut petrecut la Concordia Chiajna, fostul căpitan al Rapidului a decis că nu este momentul să agaţe ghetele-n cui. Profitând de faptul că antrenorul Dan Petrescu a preluat vicecampioana ASA, Maftei a mers la Târgu-Mureş. Impresionat de proiectul prezentat de ”Bursuc”, nu şi de oferta financiară destul de mică, fotbalistul a semnat cu echipa care anul trecut s-a luptat pentru titlu până în ultimele minute ale campionatului. Lucrurile au fost bune şi frumoase doar cât a durat cantonamentul din Austria. Cum au revenit în ţară, mureşenii au fost anunţaţi că au conturile blocate de DNA şi că, după meciul de diseară, tehnicianul Dan Petrescu va lăsa echipa şi va semna cu o grupare din China. A fost începutul sfârşitului pentru cei mai mulţi dintre jucătorii aduşi în această vară de ASA. Printre ei şi Vasile Maftei.

Fotbalistul a semnat cu FC Voluntari

“Ni s-a propus un alt contract, să ne plătească 30 la sută şi cei 70 la sută la sfârşitul anului, dacă vor primi bani de la televiziuni sau să ne calificăm în grupele Ligii Europa. Şi cu o clauză în care putem pleca oricând. Eu am decis să plec. Având în vedere că Mister va pleca după Supercupă, eu am ales să plec”, a explicat apărătorul la Dolcesport. Astfel, Maftei renunţă la contractul cu ASA fără ca măcar să ”prindă” un meci la ei. Mai mult, el a semnat azi cu nou-promovata FC Voluntari. Dacă privimCV-ul lui Maftei, nu putem să nu observăm, mai în glumă, mai în serios, că  echipele pe la care a fost au avut probleme extrem de mari. A stat aproape zece ani la Rapid, în perioada bună a echipei, însă a plecat exact la timp: înainte ca situaţia să explodeze, Rapidul să-şi schimbe patronatul şi apoi să retrogradeze. A urmat experienţa la Unirea Urziceni, fructuoasă profesional, pentru că a jucat cu ialomiţenii în grupele Ligii Campionilor, financiar însă, nu şi-a recuperat banii pe care îi avea de primit, şi, la câteva luni distanţă, echipa s-a desfiinţat.

Aşteaptă peste 100.000 € de la CFR Cluj

A crezut că a scăpat de ghinioane în momentul în care a ajuns la CFR Cluj. Şi în Gruia a avut rezultate, câştigând un titlu de campion. Totuşi, n-a apucat să se bucure prea mult pentru că, în sezonul imediat următor, au început problemele financiare. Aşa a ajuns să aibă restanţe salariale de peste 100.000 de euro, bani pe care şi acum îi cere prin procese. Clubul a  avut mari probleme financiare şi a intrat în insolvenţă. Maftei a părăsit echipa, liber de contract, şi a ajuns la Chiajna, singura echipă din cariera lui care, cel puţin până acum, n-a fost atinsă de dezastru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net