EKG-ul Stelei e la pământ

Ultima actualizare:

    Statistica nu ţine cu Mirel Rădoi
Statistica nu ţine cu Mirel Rădoi

Doar patronul Gigi Becali refuză să-şi dea seama de faptul că Steaua lui nu mai sperie pe nimeni.

Luând în considerare numărul de meciuri câştigate în ultimii cinci ani, echipa antrenată în prezent de Mirel Rădoi s-a întors la nivelul pe care îl avea în urmă cu patru sezoane, atunci când criza era la ea acasă în Ghencea.

Tade n-a mişcat în faţa dinamoviştilor, deşi s-a agitat mult
Tade n-a mişcat în faţa dinamoviştilor, deşi s-a agitat mult

Fanii Stelei au motive serioase de îngrijorare. Pe lângă faptul că echipa lor nu joacă nimic, a ratat calificarea în grupele cupelor europene şi tremură pentru un loc în play-off, suporterii campioanei revăd imaginea dezolantă din 2011. La acea vreme, Steaua nu mai câştigase un campionat de o veşnicie (mai exact din 2006) şi schimba antrenori pe bandă rulantă. Astfel, într-un an calendaristic, nu mai puţin de cinci nume (Lăcătuş, Cîrţu, Caramarin, Levy şi Ilie Stan) se perindaseră la cârma echipei, însă fără prea multe realizări. Consecinţa? Steaua a bifat în 2011 numai 22 de victorii în toate competiţiile. A trebuit să vină Laurenţiu Reghecampf pentru ca EKG-ul Stelei să se ridice la cote mulţumitoare în ceea ce priveşte numărul de succese. Aşa s-a ajuns şi la seria de trei titluri consecutive în Liga I, ultimul obţinut cu Costel Gâlcă la timonă.

Acum, în 2015, plecările unor jucători importanţi, stagnarea în valoare a altora, coroborate cu „experimentul” Mirel Rădoi şi cu investiţiile minime ale lui Becali au dus la o întoarcere în timp. Astfel, în acest an, Steaua a reuşit 24 de victorii până la finalul lui noiembrie, însă trei dintre ele au fost consemnate în Cupa Ligii, competiţie care nu exista în 2011. Aşadar, anii de glorie (2012, 2013 şi 2014) au fost practic şterşi cu buretele, steliştii pierzându-şi statura de formaţie invincibilă pe plan intern. De altfel, parcursul din 2015 vorbeşte de la sine. În primăvară, Steaua a câştigat titlul într-o manieră împiedicată în faţa celor de la Târgu-Mureş, irosind în câteva etape un avantaj de puncte considerabil. Apoi, în sezonul de toamnă, Mirel Rădoi şi jucătorii săi nu s-au ridicat la pretenţiile fanilor, steliştii transformându-se dintr-un lider detaşat într-o formaţie de pluton.

Valoarea lotului, la minim

Fără jucători de valoare, performanţele nici n-au cum să apară. Astfel, conform site-ului transfermarkt.de, lotul Stelei e evaluat în sezonul 2015-2016 la doar 25 de milioane de euro, cu 21 de milioane mai puţin decât în stagiunea precedentă. Şi la acest capitol, Steaua a atins un minim al ultimilor ani, valoarea lotului de acum fiind similară cu cea din 2008-2009.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net