Ei sunt coşmarul Stelei! Cei 11 fotbalişti de la ASA Târgu Mureş care au scris istorie

Ultima actualizare:

    Zicu a marcat golul unei  victorii care poate aduce titlul pentru ASA Tg. MureşFoto: David Muntean
Zicu a marcat golul unei victorii care poate aduce titlul pentru ASA Tg. MureşFoto: David Muntean

ASA Târgu Mureş a câştigat cu 1-0 „finala” campionatului de pe Arena Naţională, prin golul marcat de grăsuţul Ianis Zicu, şi a aruncat în aer calculele hârtiei.

Cu 15 puncte recuperate în retur, ardelenii simt că Tănase şi compania sunt sufocaţi şi sunt pregătiţi de sărbătoare. Iată cine sunt însă cei 11 titulari nonconformişti, pe care Costel Gâlcă îi va visa mult timp de acum încolo.

Cei 11 titulari ASA Târgu Mureş
Cei 11 titulari ASA Târgu Mureş

Rândul de sus, de la stânga la dreapta

Eduard Stăncioiu. Dublul campion al României cu CFR Cluj apără poarta celor de la Târgu Mureş între concerte de rock la care merge în toată Europa. Stăncioiu e fan al trupelor germane şi al motocicletelor şi are acea doză de nebunie caracteristică portarilor.Patrice Feussi. Fundaşul dreapta camerunez a fost campion mondial la 14 ani, dar după un juniorat la Genoa a evoluat prin ligile inferioare din Italia. S-a apucat de fotbal pentru a scăpa de sărăcie şi pentru a putea să-şi ajute cei şapte fraţi, dintre care unul a murit între timp.Marius Constantin. În 2013, la doar 28 de ani, se lăsase de fotbal şi îşi deschisese o benzinărie în Braşov. După un an pe bară, în care se îngrăşase foarte mult, a decis să revină pe teren. În 2014 a semnat cu Braşov, pentru care a bifat 5 meciuri, iar de anul trecut e de bază la ASA.Florin Bejan. A fost jucătorul Stelei timp de trei sezoane şi a fost dat afară din Ghencea după ce Gigi Becali a decis în 2011 să desfiinţeze echipa a doua. A jucat la Viitorul lui Hagi timp de trei sezoane, iar vara trecută a ajuns la ASA Târgu Mureş liber de contract.Laszlo Sepsi. O eternă speranţă care n-a confirmat niciodată. Are în CV echipe ca Rennes, Benfica sau Santander şi pentru datoria de 1,2 milioane de euro către portughezi, în contul lui Sepsi, a dat Timişoara lui Marian Iancu faliment. De curând, Adrian Mutu i-a furat şi iubita.

Rândul de jos, de la stânga la dreaptaGabi Mureşan. Poreclit „Toporarul” pentru duritatea sa, mijlocaşul a făcut istorie cu CFR, dar urăşte să joace departe de casă. A refuzat un transfer avantajos în China, tocmai din acest considerent, dar a ajuns în Siberia, în criză de bani. La Tomsk n-a rezistat însă decât un an.Claudiu Voiculeţ. Poate ieşi campion cu Târgu Mureş, dar aparţine încă cefereului, care l-a împrumutat un sezon la ASA. Voiculeţ are peste 200 de meciuri în Liga I şi este unul dintre principalii artizani ai depunctării clujenilor pentru restanţe salariale de 115.000 de euro.Ousmane N’Doye. Senegalezul este o adevărată pată de culoare în Liga I, atât la propriu, cât şi la figurat. Frizurile nebune, stilurile R&B şi hip-hop împrumutate de la celebrul său prieten, Akon, şi forma arătată la 37 de ani te fac să te întrebi ce mai ascunde africanul stabilit la New York.Claudiu Bumba. La 21 de ani e cel mai tânăr jucător din lotul mureşenilor. Băimăreanul şi-a făcut junioratul la AS Roma, unde a fost luat sub aripa protectoare a “Împăratului” Francesco Totti. Bumba e şi cel mai valoros fotbalist al clubului, cotat de ardeleni la un milion de euro.Ianis Zicu. Este supraponderalul care surprinde cel mai mult din cauza golurilor decisive marcate într-o formă fizică deloc de invidiat. În Timişoara sunt celebre zvonurile conform cărora hoţii care i-au spart maşina în 2010 au găsit în loc de bani, doar ambalaje de shaorma şi de chipsuri.Mircea Axente. E unul dintre atacanţii Ligii I cu cele mai proaste cifre posibile. A jucat pe la echipe ca Reşiţa, Buftea sau Buzău şi bornele sale maxime în carieră s-au numit, meteoric, Poli Timişoara şi Dinamo. Cu un singur gol sezonul actual, poate deveni însă campion la ASA.

Guilherme: «E ruşinos că am pierdut avansul»

Fundaşul brazilian al Stelei, Guilherme
Fundaşul brazilian al Stelei, Guilherme

Fundaşul brazilian al Stelei, Guilherme, era revoltat de situaţia în care a ajuns echipa lui. „Suntem foarte supăraţi. Zicu m-a lovit în faţă, dar nu ştiu dacă trebuia eliminat. Am jucat 80 de minute atacând, dar n-am reuşit să marcăm. Le mulţumesc suporterilor care au fost alături de noi. Trebuie să arătăm caracter şi să câştigăm fiecare meci care ne-a mai rămas. E ruşinos că am pierdut avansul de 13 puncte pe care l-am avut înaintea returului”, a spus Guilherme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net