Egalul în deplasare aduce calificare

Ultima actualizare:

    Chiar dacă este fundaş, Enache (stânga) a avut o ocazie foarte mare de a deschide scorul la Lisabona
Chiar dacă este fundaş, Enache (stânga) a avut o ocazie foarte mare de a deschide scorul la Lisabona

Vicecampioanei României i se dădeau şanse mici să scape neînvinsă de Sporting, până şi un eşec la diferenţă minimă şi, eventual, cu gol marcat, fiind perceput drept un rezultat mare. A fost însă mai mult, un egal fără gol primit de trupa lui Nicolae Dică, şi roş-albaştrii visează frumos! Iar statistica îi încurajează şi mai tare!

Roş-albaştrii au şapte calificări în grupele Ligii Campionilor, după reformarea acestei competiţii, care s-a întâmplat în 1992. Culmea, toate au venit cu ajutorul unor rezultate de egalitate în deplasare. Debutul la acest nivel a avut loc în sezonul 1994-1995, când Steaua a ajuns la aceeaşi masă cu Anderlecht, Hajduk Split şi Benfica după o dublă grea cu elveţienii de la Servette. A fost 4-1 la Bucureşti şi 1-1 la Geneva, scoruri care au asigurat calificarea. Apoi, în următorul sezon a fost la fel, doar cu alt adversar! Românii s-au calificat în grupa C, unde au dat peste Rangers, Juventus şi Borusia Dortmund, după 1-0 şi 1-1 cu Red Bull Salzburg, egalul fiind obţinut, bineînţeles, în Austria. A treia calificare consecutivă a „militarilor” în grupele Ligii a venit şi ea după un 3-0 la Bucureşti, cu Brugge, şi un 2-2 în Belgia, aducător de fericire! Au urmat apoi nouă ani de secetă în Ghencea, când Steaua n-a mai reuşit minunea! În sezonul 2006-2007, sub comanda lui Cosmin Olăroiu, roş-albaştrii s-au întors însă la masa bogaţilor după aceeaşi reţetă: victorie acasă şi egal în deplasare! A fost un 2-2 la Liege şi un 2-1 pentru români la Bucureşti în faţa Standardului, campioana de atunci a Belgiei. Aşa a ajuns în România Realul lui Raul, Cannavaro, Roberto Carlos condus de Fabio Capello şi tot atunci s-a consacrat Dică prin celebrele goluri de la Kiev, din fabuloasa victorie cu 4-1. 

Steaua s-a calificat şi în stagiunea următoare a Ligii Campionilor, după o dublă cu bieloruşii de la BATE Borisov. La Bucureşti a fost oarecum lejer, dar la malul Mării Baltice a fost doar egal, 2-2. Ca şi la mijlocul anilor ’90, Steaua s-a calificat tot de trei ori la rând în această fază a Ligii, de această dată după o dublă mult mai grea, cu turcii de la Galatasaray. Decisiv a fost şi atunci tot egalul obţinut în tur, în deplasare, scor 1-1, la Istanbul. A urmat o victorie cu 1-0 în Ghencea pentru trupa lui Lăcătuş şi şase meciuri de vis în grupe cu Bayern, Fiorentina şi Lyon. Ultima accedere a roş-albaştrilor în grupele Ligii Campionilor s-a produs în urmă cu patru ani şi a venit după două egaluri. Victimă le-a fost în august 2013 Legia Varşovia, cu care băieţii lui Reghecampf au făcut 1-1 la Bucureşti şi 2-2 în capitala Poloniei. Cu acest bagaj în spate, FCSB speră să continue tradiţia şi cu Sporting Lisabona. Şi de ce n-ar reuşi?

Becali visează la penalty-uri

simeon stalpnicul png

Egalul alb de la Lisabona obligă la victorie pe Arena Naţională, dar Gigi Becali n-o vrea neapărat în timpul regulamentar! El se gândeşte ca pe 23 august să mizeze tot pe cartea apărării şi să-i împingă pe portughezi spre loteria loviturilor de la 11 metri. „Mi-e teamă că Sporting, echipă valoroasă, va da gol la Bucureşti. Trebuie să ne apărăm la fel de bine. Publicul ne poate ajuta. E posibil să vedem o altă Steaua, cu mai multă încredere, dar nu descoperită”, a spus patronul după meciul de pe „Alvalade”.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net