Echipa lui Piţi, fără victorie de 117 zile. "E blestemată!"

Ultima actualizare:

    Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Înaintea meciului de azi cu Al-Faisaly, jurnaliştii saudiţi au oferit o explicaţie pentru că Al-Ittihad n-a mai câştigat un meci de 117 zile, adică exact de când antrenorul român a ajuns în tribune pentru a vedea echipa sa la lucru.

La început, a fost un paradox simpatic: „Satana“ lângă oraşul sfânt. El s-a născut din porecla lui Victor Piţurcă şi faptul că Al-Ittihad joacă la Jeddah, la 60 de kilometri de Mecca, cel mai important oraş din lumea islamică. Acum, la trei luni şi jumătate de la instalarea fostului selecţioner pe banca „tigrilor“, paradoxul nu mai e unul simpatic, ci mai degrabă a devenit unul dramatic. Asta deoarece Al-Ittihad, care până la aterizarea lui Piţurcă în Arabia Saudită avusese şapte victorii în primele şapte etape şi era lider în campionat, n-a mai câştigat niciun meci de 117 zile!

Simpla prezenţă a lui Piţi în tribune a marcat începutul prăbuşirii pentru Al-Ittihad. Până să preia echipa oficial, tehnicianul de 58 de ani a urmărit derby-ul cu Al-Nassr de la faţa locului. A fost primul meci pierdut în campionat. A urmat o serie de alte şapte partide cu următorul bilanţ: trei remize şi patru înfrângeri.

Site-ul al-jazirah.com a scris că, în disperare de cauză, preşedintele Ibrahim Al-Balawi a avut o întâlnire cu jucătorii înaintea meciului de azi cu Al-Faisaly. Potrivit ziariştilor saudiţi, omul numărul 1 de la Al-Ittihad le-a dat fotbaliştilor câte 1.200 de euro „în speranţa că astfel se va sparge blestemul care a urmărit echipa în ultima perioadă, în special de la sosirea antrenorului Victor Piţurcă“

Dacă şeful formaţiei din Jeddah s-a dus cu zăhărelul la jucători, în schimb, „biciul“ a fost păstrat pentru Piţi. Potrivit ziarului „Al-Yaum“, Al-Balawi i-a transmis antrenorului să renunţe la stilul său dictatorial şi la metodele specifice fotbalului est-european, deoarece ele nu sunt compatibile cu fotbalul arab. Preşedintele clubului i-a cerut lui Piţurcă să-şi revizuiască rapid comportamentul, deoarece a primit mai multe plângeri din partea jucătorilor.Potrivit „Al-Yaum“, fotbaliştii s-au plâns mai ales de cantonamentele lungi, care încep cu mai multe zile înainte de meci şi continuă şi a doua zi după disputarea jocului. Al-Balawi i-a spus fostului selecţioner că astfel de practici nu sunt acceptate în Arabia Saudită şi au un efect negativ asupra echipei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net