Echipă de Liga I, antrenor de Liga III

Ultima actualizare:

    Juventus Bucureşti a promovat în elită cu Daniel Opriţa pe bancă, dar  tehnicianul de 35 de ani n-are voie să antreneze decât în al treilea eşalon
Juventus Bucureşti a promovat în elită cu Daniel Opriţa pe bancă, dar tehnicianul de 35 de ani n-are voie să antreneze decât în al treilea eşalon

Lipsa licenţei PRO îl împiedică pe Daniel Opriţa să se bucure pe deplin de faptul că a dus-o pe „Bătrâna Doamnă din Colentina” din liga a treia până în prima, cu două promovări consecutive.

Cazul lui Mirel Rădoi, care a antrenat-o pe Steaua prin interpuşi, se repetă în Liga I. Chiar fostul secund al lui Rădoi e pus acum în postura de a fenta cumva regulamentele care prevăd obligativitatea licenţei PRO pentru antrenorii din prima divizie. Aşadar, dacă se respectă legea, Daniel Opriţa a promovat la cârma alb-albaştrilor de la Juventus, dar nu va putea fi principal cu acte în regulă în stagiunea 2017-2018. Mai mult, licenţa PRO va deveni obligatorie din toamnă şi la nivelul Ligii a II-a, situaţie în care Opriţa îşi va putea găsi de muncă doar la o echipă de liga a treia sau mai jos. Bineînţeles, va urma o vară fierbinte la gruparea din cartierul bucureştean Colentina, şefii clubului urmând să se milogească pe la Federaţie pentru schimbarea regulamentului sau cel puţin pentru o derogare în cazul lui Opriţa. „Antrenorii cu promovări în prima ligă trebuie ajutaţi”, a precizat preşedintele Gheorghe Chivorchian, fost secretar general la FRF în prima parte a mandatului lui Răzvan Burleanu. Dacă Daniel Opriţa va rămâne la Juventus să se bată cu granzii României, atunci obiectivul său personal va fi unul extrem de ambiţios. „Îmi propun să câştig cât mai multe titluri. Am promovat din liga a treia în a doua, acum din a doua în prima şi apoi vreau să iau campionatul”, spunea Opriţa într-un recent interviu. În ascensiunea sa fulminantă cu Juventus, fostul jucător al Stelei a dovedit că e un bun antrenor, dar şi un manager inspirat, marea majoritate a fotbaliştilor din lotul actual fiind aduşi chiar de Opriţa. De asemenea, tânărul tehnician a insistat ca salariile jucătorilor, chiar dacă n-au fost cele mai mari din liga a doua, să fie plătite la zi, detaliu care a cântărit enorm în promovarea lui Juventus.

«Higuain de Colentina» a dat 6 goluri într-un meci

simeon stalpnicul png

Dacă Juventus Torino e dependentă de golurile atacantului argentinian Gonzalo Higuain, Juventus-ul bucureştean are şi ea un golgheter similar, evident păstrând proporţiile. Astfel, din cele 61 de goluri marcate de Juventus în primele 29 de etape ale ligii secunde, 27 de reuşite au purtat semnătura lui Bogdan Chipirliu. În acest sezon, „Higuain de Colentina” a reuşit chiar performanţa de a înscrie de şase ori într-un meci, contra formaţiei din Clinceni.

Patronul este fan Juventus Torino


    Ilie Ciuclea
Ilie Ciuclea

Nou promovata Juventus Bucureşti e un club înfiinţat în 1992 de omul de afaceri Ilie Ciuclea (73 de ani), el fiind în prezent cel mai longeviv patron din fotbalul românesc. Fan declarat al torinezilor de la Juventus, el a ales acest nume şi pentru a reînvia tradiţia vechiului club Juventus Bucureşti, născut în 1924 şi dispărut ulterior. La gruparea din Colentina, Ilie Ciuclea a creat şi o academie care începe să dea roade, cel mai cunoscut produs al bucureştenilor fiind portarul Ciprian Tătăruşanu, titularul naţionalei României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net