E greu să fii străin la Steaua!

Ultima actualizare:

    Adus cu surle şi  trâmbiţe de la CFR  Cluj, atacantul Tade  a fost o dezamăgire  la SteauaFoto: Mediafax
Adus cu surle şi trâmbiţe de la CFR Cluj, atacantul Tade a fost o dezamăgire la SteauaFoto: Mediafax

Steliştii au început pregătirea sezonului de primăvară fără Tade, Guilherme, Tahar, Breeveld şi Alcenat. Nici ceilalţi străini care se află încă în vederile antrenorului Reghecampf n-o duc mai bine, din motive diferite.

Aşa cum era de aşteptat, mulţi jucători din era Mirel Rădoi nu-şi mai găsesc locul sub comanda lui Reghe. Acesta a început în forţă “curăţenia de iarnă”, renunţând dintr-un foc la cinci jucători, toţi străini, acesta fiind un semnal clar că noua Steaua se va construi în jurul autohtonilor. “Guilherme a intrat în ultimele şase luni de contract, şi-a găsit o nouă înţelegere şi va merge la noul său club. Tade, Tahar, Breeveld şi Alcenat nu vor face deplasarea cu noi în cantonament. Nu mă mai bazez pe ei”, a spus Reghecampf în preziua reunirii. Ca urmare, vineri (8 ianuarie), la vizita medicală, Steaua s-a prezentat în efectiv redus, cu numai 16 fotbalişti, dintre care doar trei de altă cetăţenie (moldoveanul Carp, algerianul Hamroun şi ghanezul Muniru). Ceilalţi doi străini aflaţi la dispoziţia lui Reghecampf (Varela şi Kharja) sunt accidentaţi şi nu se ştie exact când vor reveni alături de coechipieri. 

Hamroun, singurul străin viabil

Aşadar, numărul fotbaliştilor de altă naţionalitate de la Steaua e cel mai mic din ultimii ani, cei rămaşi aflându-se la rândul lor în posturi delicate în ceea ce priveşte viitorul apropiat. Titular incontestabil, Varela e transferabil şi ar putea fi vândut oricând, în timp ce enigmaticul marocan Kharja are contract până în vară. Mai departe, Muniru va deveni rezerva consacratului cuplu de mijlocaşi centrali Pintilii – Bourceanu, iar fundaşul Carp nu e deocamdată decât o promisiune. Practic, Jugurtha Hamroun e în acest moment singurul străin de care fanii Stelei îşi pot lega speranţele în vederea cuceririi unui nou titlu de campioană. Totuşi, mijlocaşul algerian a demonstrat în ultimele luni o fragilitate fizică îngrijorătoare şi o scădere de potenţial faţă de explozia din prima parte a stagiunii.

Cu ei pleacă echipa în primul cantonament

Astăzi şi mâine, steliştii se vor antrena la Mogoşoaia, urmând ca apoi să facă deplasarea în Turcia, pentru primul cantonament al iernii, programat până la 21 ianuarie. Ulterior, după trei zile de vacanţă în ţară, roş-albaştrii se vor întoarce în Turcia pentru faza finală a pregătirilor (24 ianuarie – 7 februarie). 

Portari: Niţă, Cojocaru, Poiană

Fundaşi: Papp, Toșca, Râpă, Carp 

Mijlocaşi: Chipciu, Stanciu, Popa, Hamroun, Pintilii, Bourceanu, Muniru, Filip, Enceanu, Mihalcea, Ştefănescu, Popadiuc, Chitoşcă

Atacanţi: Tudorie, Onţel

Ivan i-a refuzat şi el pe campioni

16 sport reghe 0 jpeg

După ce transferurile lui Marica şi Budescu au intrat în impas, steliştii s-au lovit de un alt refuz. Este vorba despre tânăra speranţă a Craiovei, Andrei Ivan, atacantul intrat în atenţia catalanilor de la FC Barcelona. „Am spus de mai multe ori că nu vreau să joc la o altă echipă din ţară. Eu sper să plec la Barcelona. Vom vedea la finalul acestei luni ce se va întâmpla”, a declarat Ivan.

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net