Drama lui Rio după moartea soţiei. "Nu-mi curăţam nici ghetele singur. Acum am grijă de 3 copii!"

Ultima actualizare:

    Fostul fundaş a câştigat 16 trofee cu Manchester United sub comanda lui Alex Ferguson, dar acum trece printr-o perioadă foarte greaFoto: Guliver/Gettyimages
Fostul fundaş a câştigat 16 trofee cu Manchester United sub comanda lui Alex Ferguson, dar acum trece printr-o perioadă foarte greaFoto: Guliver/Gettyimages

Rio Ferdinand a fost unul dintre stâlpii lui Manchester United pentru 12 ani, Alex Ferguson dându-i banderola de căpitan datorită maturităţii în joc, dar şi a valorii.

În mai 2015, starul britanic a fost lovit de tragedie: soţia lui, Rebecca, în vârstă de 34 de ani, a murit de cancer la sân. Dintr-o dată, Rio, un răsfăţat al sorţii şi un bărbat obişnuit să primească totul de-a gata în fiecare aspect al vieţii, s-a trezit la o realitate cruntă şi cu foarte mari obligaţii. Acesta a vorbit pentru prima dată dspre această dramă la BBC, iar mărturia lui poate fi o poveste de viaţă pentru oricine.

"În fotbal nu trebuia să ridic un deget până când nu intram pe teren să joc. Mi se făcea totul. Intram în vestiar şi găseam echipamentul pregătit, apoi, după joc, îl aruncam pe jos şi venea cineva să-l ia. Când îmi murdăream ghetele venea altcineva şi le curăţa. Mă întreba apoi dacă sunt mulţumit şi de multe ori spuneam că nu şi i le dădeam înapoi. La aeroport nu trebuia să urmăresc niciun semn sau să fac ceva. Pur şi simplu urmăream pe cineva şi toate porţile se deschideau în faţa mea. Acasă, când pelcam undeva, nu trebuia să-mi fac decât bagajul meu. Rebecca se ocupa de restul. Nu aveam nicio responsabilitate. Nici la doctor nu ştiam să merg. N-am văzut în viaţa mea decât medicul de la echipă", a povestit Rio Ferdinand cu lacrimi în ochi, într-un reportaj marca BBC One numit "Cum să fii şi mamă şi tată!".

Acesta a spus că tot din cauza pierderii soţiei s-a şi retras din activitate, deşi mai putea să joace. "În vestiarul fotbaliştilor toată lumea e macho. Dacă cuiva îi e milă de tine înseamnă că eşti slab. N-am vrut să mă compătimească nimeni", a spus Rio, care a jucat pentru Queens Park Rangers în sezonul 2014-2015.

Acum, Rio are grijă singur de cei trei copii ai săi. Îi duce la şcoală, îi pregăteşte pentru viaţă şi le oferă tot ce poate. Asta după ce, cu ajutorul psihologiclor, a scăpat de depresie şi de alcool, patimi în care căzuse după decesul subit al Rebeccăi.

Rio Ferdinand a jucat la Manchester United între 2002 şi 2014 şi a câştigat cu "diavolii roşii":

Premier League (6): 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11, 2012–13FA Cup (1): 2003–04Cupa Ligii (2): 2005–06, 2008–09FA Community Shield (5): 2003, 2007, 2008, 2011, 2013Liga Campionilor (1): 2007–08FIFA Club World Cup (1): 2008

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net