Drăguș e arma secretă a lui Cosmin Contra

Ultima actualizare:

    Denis Drăguș
Denis Drăguș

Atacantul Viitorului e surpriza cu care selecționerul Contra va aborda meciurile cu Muntenegru și Serbia din Liga Națiunilor. La 19 ani, Denis Drăguș va primi o șansă cu care un fotbalist se poate întâlni o singură dată în viață. Puștiul Viitorului poate debuta la naționala mare înainte de a evolua pentru cea de tineret.

Peste numai o săptămână, la 7 septembrie, România își începe parcursul în Liga Națiunilor cu Muntenegru, la Ploiești. La primul său meci cu miză la cârma tricolorilor, Cosmin Contra a chemat cei mai în formă jucători din străinătate, iar duminică va anunța ultimii convocați din Liga I. Printre aceștia din urmă se va afla și Denis Drăguș, revelația verii în fotbalul românesc. „M-a convins pentru că are șase goluri, patru chiar în cupele europene. E un jucător cu un randament extraordinar, atacă întotdeauna adversarul, vine în viteză”, a recunoscut selecționerul. Convocarea lui Drăguș era oarecum anunțată de faptul că atacantul de la Viitorul n-a fost solicitat de Mirel Rădoi în lotul naționalei Under 21, care se pregătește de meciurile cu Portugalia și Bosnia din preliminariile Euro 2019. De altfel, Drăguș a fost subiectul unor negocieri amicale între cei doi selecționeri. Astfel, Rădoi a renunțat la Denis Drăguș, dar l-a obținut în schimb pe Dennis Man, mijlocașul de la FCSB care avea toate motivele să îmbrace tricoul primei reprezentative. Interesant e faptul că explozia lui Drăguș a fost atât de mare încăt vârful de 19 ani a „fentat” naționala Under 21, pentru care n-a jucat deloc până acum. Ultimul său meci inter-țări a fost în primăvara acestui an, dar la Under 19.

Pentru întâlnirile cu Muntenegru (7 septembrie) și Serbia (10 septembrie), Drăguș va reprezenta a treia opțiune a lui Cosmin Contra pentru postul de atacant de careu, după Claudiu Keșeru și George Țucudean. „Poate că Drăguș n-ar fi făcut pasul spre națională atât de repede dacă n-aveam problemele pe care le am”, a explicat Contra. Selecționerul s-a referit la accidentatul Florin Andone și la lipsa de formă a unor jucători de atac precum Alex Băluță, Florin Tănase sau Denis Alibec.

Convocarea lui Drăguș vine în contextul unor recente declarații acide făcute de managerul Viitorului. „Vorbim despre naturalizarea lui Gnohere, dar despre Drăguș nimic”, a spus Hagi, promovându-și astfel jucătorul crescut în propria pepinieră. „Vorbele lui Hagi n-au avut nici o influență asupra mea. Cine crede asta înseamnă că nu mă cunoaște. Fiecare antrenor vede lucrurile diferit. Sunt unii jucători care nu intră în viziunea mea în momentul de față, chiar dacă ei sunt pe o listă mai largă”, a ținut să precizeze Cosmin Contra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net