Două echipe din play-out merg în Europa

Ultima actualizare:

    Pandurii şi ASA vor  vedea meciurile din  Europa la televizorFoto: Mediafax
Pandurii şi ASA vor vedea meciurile din Europa la televizorFoto: Mediafax

Sistemul cu play-off şi play-out riscă să transforme acest campionat în cel mai penibil din câte au existat în România după 1990. Asta pentru că sunt şanse mari ca cele cinci locuri de cupe europene să fie ocupate de trei echipe care se bat la vârf şi două de la retrogradare.

Prima anomalie a fost creată de intrarea subită în insolvenţă a celor de la ASA Târgu Mureş. În aceste condiţii, din play-off mai rămâneau valide pentru locurile de cupe europene doar Steaua, Astra, Viitorul şi Pandurii, iar a cincea echipă urmează să fie câştigătoarea play out-ului. Deşi era oricum o situaţie cât se poate de jenantă, fanii se obişnuiseră cu această idee şi lupta de la retrogradare s-a ascuţit îmbucurător de mult. Problema este că tragi-comedia din Liga I nu se va opri aici.Cu grave probleme financiare de la finalul anului trecut încoace, de când jucătorii n-au mai primit un  leu, Pandurii e pe cale s-o urmeze pe ASA Târgu Mureş pe lista insolventelor, nu mai departe de finalul sezonului în curs.În acest caz, nici gorjenii nu vor mai avea voie în Liga Europa şi e necesar ca o altă echipă din play-out să le completeze pe cele cinci de cupe europene. „Mă gândesc foarte serios ca până la finalul campionatului să dau şansa să evolueze unor jucători care au jucat mai puţin până acum. Peste o lună e final de drum şi poate e calea potrivită. Nu avem o stare de spirit foarte bună şi oricum nu mai are rost”, este declaraţia dată de Edi Iordănescu, zilele trecute, şi peste care s-a trecut mult prea uşor. Vorbele tehnicianului Pandurilor anunţă practic apocalipsa la Târgu Jiu şi eliberarea unui nou loc de Liga Europa.Şi, în cazul cel mai fericit în care nu se va intra în insolvenţă, dar totuşi nu se vor plăti toate datoriile până la depunerea documentaţiei la UEFA, efectul va fi acelaşi: afară din Europa.

Craiova şi Iaşi dansează de fericire

La cum arată în acest moment clasamentul în play-out, lupta pentru acel loc de Liga Europa s-ar duce între CSMS Iaşi şi CS U Craiova. În cazul dispariţiei Pandurilor, ambele vor merge însă braţ la braţ în Europa, caz unic în lume pentru două echipe care s-au bătut până în ultima etapă pentru salvarea de la retrogradare. Probleme nu le poate face celor două decât FC Voluntari, aflată la trei, respectiv patru puncte în spate. Botoşani e prea departe, iar CFR n-are nici ea voie din cauza insolvenţei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net