Dorinel Munteanu, cavalerul apocalipsei

Ultima actualizare:

    Majoritatea echipelor pe care Dorinel Munteanu le-a antrenat  în Liga I s-au desfiinţat sau au mari probleme de supravieţuireFoto: Răzvan Păsărică
Majoritatea echipelor pe care Dorinel Munteanu le-a antrenat în Liga I s-au desfiinţat sau au mari probleme de supravieţuireFoto: Răzvan Păsărică

Dorinel Munteanu, 46 de ani, a fost un jucător excelent al “Generaţiei de Aur”, dar în antrenorat nu s-a ridicat la acelaşi nivel. Cel mai selecţionat român din toate timpurile a schimbat 8 echipe în prima ligă şi doar de 4 ori a bifat sezon cap - coadă.

Statistica relevă însă şi un adevăr mult mai sumbru în ceea ce-l priveşte pe “Munti”: mai toate echipele pe băncile cărora a stat au ajuns în paragină. Nu spunem că e vina lui, fapt care ar fi şi greu de demonstrat, dar trebuie să admitem că evidenţa e vecină cu sinistrul.

Astra Giurgiu, actuala echipă a lui Dorinel Munteanu, e cel mai recent club pus pe butuci. Arestarea patronului Ioan Niculae a aruncat în aer un proiect în care tot mai mulţi oameni începuseră să nu mai creadă, iar jucătorii, speriaţi şi neplătiţi de trei luni, vor să plece în masă.

Dacă ne uităm însă în trecut, avem o senzaţie de déjà-vu. CFR Cluj, prima echipă antrenată de Munteanu, e şi ea pe ducă. Ardelenii sunt ultimii în Liga I, depunctaţi, în insolvenţă şi fără prea mari şanse de evitare a retrogradării. Apoi, FC Argeş, a doua echipă care i-a întins o mână tehnicianului, s-a desfiinţat, la fel cum s-a întâmplat şi cu Vaslui, ştearsă de pe hartă şi ajunsă deja o amintire.

Mergând mai departe, nici lui “U” Cluj, Oţelul Galaţi şi Dinamo nu le merge prea bine. Toate trei sunt în insolvenţă, iar primele două au şanse mari să retrogradeze.

Singura echipă antrenată de Munteanu în România şi care nu are probleme majore e Steaua. În aceste condiţii, patronii, măcar cei superstiţioşi, trebuie să se gândească de două ori când îl angajează pe Dorinel. Nu că ar fi antrenor slab, dar aduce cu el ceva fatidic.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net