Doliu în lumea fotbalului. Marele Angelo Niculescu a încetat din viaţă

Ultima actualizare:

    Angelo Niculescu în 1970 când califica România la turneul final din MexicFoto Wikipedia
Angelo Niculescu în 1970 când califica România la turneul final din MexicFoto Wikipedia

Fostul selecţioner Angelo Niculescu a încetat din viaţă.

Fostul tehnician Angelo Niculescu, selecţionerul României la Cupa Mondială din 1970, a încetat din viaţă, sâmbătă, la Bucureşti, la vârsta de 93 de ani. Federația Română de Fotbal regretă dispariția, la vârsta de 93 de ani, a lui Angelo Niculescu, fost antrenor al naţionalei României, pe care a calificat-o la Campionatul Mondial din Mexic 1970 şi în sferturile Campionatului European din Belgia 1972, se anunţă într-un comunicat al Federaţiei Române de Fotbal.

Născut pe 1 octombrie 1921, la Craiova, Angelo Niculescu s-a stins din viaţă în cursul acestei zile, la vârsta de 93 de ani. A rămas în istoria fotbalului românesc ca antrenorul care a calificat naţionala României la Campionatul Mondial din Mexic 1970 şi în sferturile Campionatului European din Belgia 1972. Pe parcursul perioadei cât a stat pe banca "tricolorilor", între 1967 şi 1973, reprezentativa de fotbal a României a disputat 41 de partide internaţionale. Angelo Niculescu este considerat de FIFA drept inventatorul stilului de joc "tiki-taka", făcut celebru în ultimii ani de FC Barcelona.

A absolvit Institutul de Cultură Fizică (ICF) în 1952, iar ulterior a activat ca profesor de educaţie fizică şi sport în cadrul Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (IEFS). A fost şi preşedinte al Colegiului Central al Antrenorilor şi preşedinte de onoare al Şcolii Naţionale de Antrenori. A publicat două cărţi pe teme sportive: "Fotbal. Metode şi mijloace de antrenament" (1972), coautor Ion. V. Ionescu şi "Corabia cu 11 pasageri" (1974). Este membru de onoare al Federaţiei Române de Fotbal şi are titlul de "Antrenor emerit".

Federaţia Română de Fotbal a anunţat trecerea în nefiinţă a marelui antrenor printr-un comunicat
Federaţia Română de Fotbal a anunţat trecerea în nefiinţă a marelui antrenor printr-un comunicat

Trupul lui Angelo Niculescu va fi depus mâine la capela Ghencea, din Militari. Înmormântarea fostului selecționer va avea loc marți, 23 iunie 2015, după ora 12.00, la cimitirul Ghencea Militar.

Sandu: Angelo Niculescu a fost un inovator al fotbalului

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că fostul tehnician Angelo Niculescu, selecţionerul României la Cupa Mondială din 1970, care a încetat din viaţă, la 93 de ani, a fost un invovator al fotbalului, a format oameni şi "le-a dat drumul în viaţă". "Totul a fost la superlativ în ceea în ce-l priveşte pe nea Angelo. A fost un inovator al fotbalului, am debutat cu el în '72 la naţională. A format o echipă senzaţională, cu care a fost un tip corect, suficient de sever, un om al dreptăţii, dar cel mai important a fost faptul că a format oameni şi le-a dat drumul în viaţă. Oameni valoroşi ai fotbalului românesc, care ar trebui să rămână în memoria noastră", a declarat Mircea Sandu pentru MEDIAFAX.

Clubul Steaua îşi exprimă regretul pentru decesul lui Angelo Niculescu

Gruparea FC Steaua şi-a exprimat regretul, sâmbătă, pe site-ul oficial, pentru dispariţia lui Angelo Niculescu, fostul selecţioner al României, care a încetat din viaţă, sâmbătă, la 93 de ani. "Fotbal Club Steaua Bucureşti îşi exprimă regretul cu privire la plecarea dintre noi a lui Angelo Niculescu, fostul selecţioner al României, care s-a stins din viaţă în cursul zilei de sâmbătă. Cel care a condus echipa naţională la Mondialul din 1970 şi a pregătit-o, timp de un an, pe CCA (1958), va fi înmormântat marţi la Cimitirul Ghencea Militar", scrie steauafc.com.

Ştire în curs de actualizare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net