Dintre ei se alege selecţionerul naţionalei României

Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Despărţirea de Victor Piţurcă i-a luat oarecum prin surprindere pe cei de la FRF. Ei nu au încă pregătit un înlocuitor, urmând să negocieze cu câţiva antrenori români de top.

Până săptămâna viitoare, federalii au promis că vor numi un nou selecţioner, aşa că acum se poate spune că „sefia” la naţională îi aparţine Generalului Anghel Iordănescu. În vârstă de 64 de ani, cel care acum ocupă funcţia de director tehnic al FRF, ar fi fost soluţia „de avarie” dacă nu se alegea nici un selecţioner până atunci. 

Plecarea lui Piţurcă l-a adus în rolul de principal favorit pentru înlocuirea lui pe Cosmin Olăroiu, susţinut puternic de preşedintele LPF, Gino Iorgulescu. Acesta a spus că „am discutat cu Olăroiu şi mi-a spus că renunţă la bani, renunţă la tot pentru echipa naţională. Din păcate, el este sub contract în momentul de faţă. Dacă federaţia se înţelege cu clubul lui, atunci Olăroiu este dispus să vină la naţională”.

Olăroiu pare favorit pentru numire


    Cosmin Olăroiu, 50 %, 45 de ani, Al Ahli. Plusuri: E recomandat şi de rezultate şi de preşedintele LPF. Minusuri: E un antrenor scump şi nu  e disponibil  acumFoto: AFP
Cosmin Olăroiu, 50 %, 45 de ani, Al Ahli. Plusuri: E recomandat şi de rezultate şi de preşedintele LPF. Minusuri: E un antrenor scump şi nu e disponibil acumFoto: AFP

Dacă nu va fi să fie Olăroiu, atunci se trece la următorii candidaţi de pe lista scurtă a FRF: Cosmin Contra,  Ladislau Boloni, Dan Petrescu sau Viorel Moldovan. Pentru fiecare dintre aceştia există argumente pro sau împotrivă, astfel că e de aşteptat ca, având calificarea la Euro 2016 oarecum în buzunar, federalii să aleagă varianta cea mai ieftină şi de viitor.  Interesant e că tehnicieni ca Mircea Rednic sau Ioan Andone, cu o carieră bogată în spate, nu au fost luaţi în calcul. 

„La echipele naţionale trebuie să fii responsabil, să ai personalitate, să fii un câştigător şi trebuie să ai sămânţă de lider. În vestiar trebuie să îi faci pe jucători să te asculte, să ai puterea de a convinge că ceea ce spui e bine şi să te urmeze ceilalţi. Trebuie să poţi să conduci acel vestiar care e greu de tot, acolo sunt cei mai buni dintr-o ţară. Şi, bineînţeles, trebuie să ai ochi la jucători, pentru că devii selecţioner, nu antrenezi”, a explicat Hagi.

Cosmin Olăroiu, 50 %, 45 de ani, Al Ahli. Plusuri: E recomandat şi de rezultate şi de preşedintele LPF. Minusuri: E un antrenor scump şi nu  e disponibil  acum
Cosmin Olăroiu, 50 %, 45 de ani, Al Ahli. Plusuri: E recomandat şi de rezultate şi de preşedintele LPF. Minusuri: E un antrenor scump şi nu e disponibil acum

Succesorul va fi instalat săptămâna viitoare

Ladislau B ölöni, 15 %, 61 de ani, Al-K hor. Plusuri: Impune respect, disciplină şi îşi poate duce obiectivele la capăt. Minusuri: Şefilor de la FRF nu le convine că schimbă des echipele.
Ladislau B ölöni, 15 %, 61 de ani, Al-K hor. Plusuri: Impune respect, disciplină şi îşi poate duce obiectivele la capăt. Minusuri: Şefilor de la FRF nu le convine că schimbă des echipele.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat ieri că noul selecţioner va fi prezentat săptămâna următoare: „Vă pot spune doar că e român”. Apoi, a explicat cum s-a procedat în privinţa clauzei de reziliere. „ Am discutat de la meciul cu Ungaria despre acest aspect, am modificat contractul din noiembrie 2016 în 2015 şi am introdus o clauză prin care niciuna dintre părţi nu trebuie să plătească despăgubiri dacă se întrerupe acordul până la finalul anului”, a spus el.

La final, Burleanu i-a răspuns lui Mircea Sandu: “Să-şi vadă de drumurile la DNA. Să-şi ia notiţe să vadă ce spune în faţa procurorilor”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net