Dinamoviștii fuseseră avertizați: „Cazul Hîldan s-ar putea repeta!”

Ultima actualizare:

    Patrick Ekeng a fost luat pe sus de medici și pus pe targăFoto: Twitter
Patrick Ekeng a fost luat pe sus de medici și pus pe targăFoto: Twitter

Despre medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, oamenii din fotbalul românesc spun că este cel mai bine pregătit cadru medical din Liga 1. Și, cu toate acestea, Dochi, așa cum îl alintă jucătorii, are câțiva scheleți în dulap.

Aseară, în fața Spitalului de Urgență Floreasca, Liviu Bătineanu abia putea să deschidă gura. Era în stare de șoc. Era în fața presei și trebuia să explice de ce a murit fotbalistul Patrick Ekeng.

Dar, doctorul lui Dinamo a mai trecut printr-un episod la fel de dramatic. În 2002, era medicul echipei Universitatea Craiova. La unul dintre antrenamente, portarul echipei, Cristi Neamțu, a fost lovit în cap de un coechipierul său, Marius Șuleap. După o săptămână de comă, sportivul a murit. Doctorul nu se afla, însă, la sesiunea de pregătire!

În 2007, la un examen medical pe care echipa Dinamo trebuia să îl efectueze la INMS, doctorul Bătineanu s-a certat pe hol cu un al medic al Institutului, cazul fiind redat amplu în presă la acea vreme.

Medicul Adriana Maria Marinescu, persoana care a făcut scandal, era nemulțumită de faptul că fotbaliștii echipelor din Liga I nu se lasă consultați la cabinetul de Cardiologie pe care îl conduce ea, fiind indrumați spre alt cabinet cu profil asemănător, dar tot de la INMS.

La acest din urmă cabinet nu există medici cardiologi, ci doar doctori de Medicina Sportivă cu specialitatea Cardiologie. Marinescu le-a transmis dinamoviștilor un mesaj sumbru: „Cazul Hîldan s-ar putea repeta!” Conducerea INMS a susținut la acea vreme că face totul cum scrie la carte, institutul fiind subordonat Ministerului Sănătății. Clubul Dinamo a reclamat-o pe doctorița Adriana Marinescu la Ministerul Sănătății.

„Cătălin Hîldan n-a fost consultat niciodată la inimă de profesioniști! Pe ce mă bazez? Pe faptul că eu sunt singurul medic cardiolog de la INMS, iar înaintea mea n-a existat vreo persoană cu această specialitate”, ne-a declarat Marinescu. Doctorița dădea astfel de înțeles că Hîldan n-ar fi murit, dacă ar fi fost consultat de un specialist cardiolog.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net