Dinamo vs Astra, derby la categoria "grea"

Ultima actualizare:

    Descoprit de Rednic,  atacantul Gbnohere  este idolul fanilor  dinamovişti FOTOGRAFII: Sportpictures.eu
Descoprit de Rednic, atacantul Gbnohere este idolul fanilor dinamovişti FOTOGRAFII: Sportpictures.eu

Dinamovistul Gnohere şi astralul Budescu sunt doi dintre „greii” Ligii I, la propriu şi la figurat. Criticaţi pentru excesul de greutate, ambii îşi fac treaba excelent pe teren, aflându-se în topul marcatorilor din campionatul intern.

Dinamo şi Astra se întâlnesc astăzi faţă în faţă în ultima etapă a turului, miza fiind un loc cât mai sus la jumătatea sezonului regulat. Între cele două formaţii sunt doar trei puncte în favoarea giurgiuvenilor, astfel că alb-roşii antrenaţi de Mircea Rednic au şansa de a ajunge la acelaşi nivel cu trupa lui Marius Şumudică. Dincolo de duelul tactic al antrenorilor, derby-ul de pe Arena Naţională va fi decis în mare măsură de inspiraţia atacanţilor Harlem Gnohere, respectiv Constantin Budescu. Vorbim despre doi marcatori pur-sânge, aflaţi în formă maximă în această toamnă. Pe de-o parte, cu cinci reuşite în nouă meciuri în Liga I, la care se adaugă „tripla” din Cupă de la Brăila, francezul Gnohere e o surpriză plăcută. Cine ar fi crezut că „Bizonul” supraponderal transferat de Rednic în această vară va reuşi atât de repede să devină unul dintre actorii principali ai campionatului? De la 95 de kilograme, atât cât avea când a venit în România, Gnohere a reuşit însă să scape rapid de cel puţin 10 kilograme, iar rezultatele se văd pe tabela de marcaj.

Dinamo e la trei puncte de Astra

Un alt „grăsuţ” în jurul căruia s-a făcut destul de mare vâlvă în ultima vreme este rivalul de astăzi al lui Gnohere, Constantin Budescu. De altfel, kilogramele în plus ale atacantului Astrei l-au făcut pe selecţionerul Anghel Iordănescu să întârzie cât a putut de mult convocarea lui Budescu la naţională. Până la urmă, giurgiuveanul a fost chemat la „dubla” cu Ungaria şi Grecia, dar n-a convins. 

Mai mult, Budescu s-a întors de la lot accidentat, motiv pentru care în luna septembrie a jucat pentru Astra doar jumătate de oră, în ultima etapă, cu FC Botoşani. Astfel, vedeta giurgiuvenilor a stagnat la cota de nouă goluri marcate în acest sezon în Liga I şi în preliminariile Ligii Europa. Cu cele şase reuşite din campionat, „astralul” se menţine în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii I, alături de spaniolul Lopez (CFR Cluj) şi de Ioan Hora (Pandurii). Pentru Budescu, testul de astăzi cu Dinamo va fi hotărâtor în privinţa unei noi convocări la naţională pentru meciurile de săptămâna viitoare cu Finlanda şi Insulele Feroe.

Budescu este unul  dintre cei mai  valoroşi jucători  din prima ligă
Budescu este unul dintre cei mai valoroşi jucători din prima ligă

Dinamo joacă pentru «Unicul Căpitan»

Cătălin Hîldan  a decedat în  urmă cu 15 ani
Cătălin Hîldan a decedat în urmă cu 15 ani

Pentru dinamovişti azi va fi un meci special, unul în care îl vor omagia pe Cătălin Hîldan, un simbol al „câinilor” decedat în urmă cu 15 ani. Dinamoviştii vor da piept cu liderul Ligii I, dar pentru ei miza partidei e una sentimentală. Vor să învingă pentru a-l onora pe „Unicul Căpitan”, cel care şi-a dat viaţa în tricoul alb-roşu, în ziua care a rămas cea mai tristă din istoria clubului, 5 octombrie 2000. Într-un amical disputat la Olteniţa, în minutul 74, Cătălin se prăbuşea pe teren. Avea doar 24 de ani, iar medicii au anunţat că a suferit un anevrism cerebral. De atunci, a rămas în inimile suporterilor, care şi-au intitulat peluza cu iniţialele numelui său, şi în fiecare an îi aduc un omagiu. Azi, la ora 11.30, fanii vor pleca spre Brăneşti, acolo unde e mormântul lui Hîldan şi apoi vor pregăti meciul de după-amiază. Ei vor lua cu asalt Arena Naţională şi promit o coregrafie nemaivăzută în România, una dedicată celui mai iubit jucător din „Ştefan cel Mare”. Oficialii s-au mobilizat şi ei, şi au scos pe piaţă obiecte vestimentare inscripţionate cu imaginea lui Cătălin, iar jucătorii promit un meci de excepţie. (Bogdan Savin)

«Locotenenţii» Alibec şi Essombe nu joacă

Gnohere şi Budescu nu vor fi ajutaţi în această seară de „locotenenţii” Essombe, respectiv Alibec. La Dinamo, camerunezul se confruntă cu probleme musculare şi va fi menajat de Mircea Rednic pentru viitoarele dispute. De partea cealaltă, Denis Alibec, a doua gură de foc a Astrei, va absenta din cauza unei suspendări.

Harlem Gnohere

- Greutate    85 de kilograme

- Meciuri în acest sezon    15

- Goluri marcate    9

Constantin Budescu

- Greutate    80 de kilograme

- Meciuri în acest sezon    11

- Goluri marcate    8

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net