Dinamo se întăreşte de la Steaua

Ultima actualizare:

    Bawab se antrenează  sub comanda lui  Andone la Săftica,  la Dinamo urmând  să poarte tricoul  cu numărul 8
Bawab se antrenează sub comanda lui Andone la Săftica, la Dinamo urmând să poarte tricoul cu numărul 8

Tha’er Bawab a evoluat la Steaua anul trecut, din iarnă şi până în vară, după care a jucat câteva meciuri pentru Umm-Salal, din Qatar. Acum va îmbrăca tricoul lui Dinamo pentru un an şi jumătate şi va câştiga 7.000 de euro lunar.

În ultima perioadă, cei din “Ştefan cel Mare” au încasat lovitură după lovitură din partea duşmanilor “roş-albaştri”. Rând pe rând, unii ca Tamaş şi Marica, pentru a-i menţiona doar pe cei percepuţi ca simboluri ale “câinilor”, au ales să joace în Ghencea, iar cel mai recent exemplu al unui trădător e cel al lui Gnohere. Dar “câinii” încep şi ei să transfere fotbalişti ce erau apreciaţi până nu demult la Steaua. Tha’er Bawab e exemplul concludent. Şi-a reziliat înţelegerea cu formaţia din Qatar Umm-Salal şi a dorit să se întoarcă în Liga I. Mai mult, a negociat cu fosta sa echipă, Gaz Metan, însă “câinii” au reuşit să-l întoarcă din drum. “Am discutat cu el, nu am semnat, dar apoi a plecat spre Bucureşti”, s-au plâns medieşenii. Iordanianul a sosit în Capitală şi ieri dimineaţă a efectuat vizita medicală la INMS, acolo unde în acelaşi timp se testau şi rugbyiştii. A trecut testele şi după-amiază a parafat actele, contractul fiind pe un an şi jumătate. Atacantul va primi un salariu de 7.000 de euro, dar îşi poate rotunji veniturile, având bonusuri pentru prezenţe ca titular sau goluri reuşite. Steliştii nu l-au mai vrut, el având trei goluri în tricoul roş-albastru în toate competiţiile, incluzând şi “dubla” care a eliminat Astra din Cupa Ligii, dar la formaţii gen Gaz Metan (2011-2014) şi CS U Craiova (2014-2016) a înscris în total peste 40 de goluri. “Din păcate nu a confirmat la echipă, altfel ar fi fost în continuare la Steaua. A jucat foarte bine când era la Craiova, a trecut şi pe la Mediaş, iar acum e la Dinamo. E un jucător interesant, dar nu ştiu acum cât de bine este pregătit”, a comentat preşedintele de imagine al celor din Ghencea, Helmuth Duckadam.

Noua achiziţie a dinamoviştilor va putea evolua pentru „câini” din prima partidă a sezonului, sâmbătă, în derby-ul cu Viitorul Constanţa. El ar trebui să umple golul lăsat în atac de plecarea lui Gnohere.

«Bizonul», cel mai recent transfer între rivale

simeon stalpnicul png

La începutul lunii trecute, Harlem Gnohere a plecat de la Dinamo direct la Steaua, cel poreclit “Bizonul” petrecând la roş-albi un an şi jumătate, începând din vara lui 2015. Mutarea atacantului e cea mai nouă între cele două cluburi, francezul fiind cedat pentru doar 250.000 de euro. Dintr-un jucător apreciat de galeria dinamovistă, el a ajuns unul dintre cei mai detestaţi, negând transferul inclusiv în ziua în care a semnat cu cei din Ghencea. “Dacă nu vrea să stea, nu-l poţi obliga. Când o intra în gura lui Gigi Becali, mamă, mamă...vă speriaţi! O să fie Tade II”, a spus atunci antrenorul roş-albilor, Ioan Andone.

Obinna, accidentat şi fără acte

simeon stalpnicul png

Bawab urmează să întărească atacul alături de Nemec, dar în locul iordanianului s-a urmărit iniţial aducerea lui Victor Obinna. Nigerianul a câştigat titlul în Italia, la Inter, şi a evoluat în Anglia sau Germania. În ciuda renumelui, acesta nu a trecut toate testele medicale, având un genunchi afectat, iar actele nu le avea în regulă, astfel că nu ar fi avut acum drept de joc. Oricum, în acest sezon, Obinna a bifat doar trei meciuri. 

Top cinci jucători care au trădat Dinamo pentru Steaua

Nume    An transfer

Ciprian Marica    2016

Gabriel Tamaş    2015

Dorinel Munteanu    2004

Florin Tene    1998

Bogdan Stelea    1995

Top cinci jucători care au trădat Steaua pentru Dinamo

Nume    An transfer

Cătălin Munteanu    2006

Dennis Şerban    2004

Ionel Dănciulescu    2002

Jean Vlădoiu    1998

Dumitru “Ţeţe” Moraru    1981

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net